Home » Știință » Un oficial chinez anunță că racheta pentru trimiterea astronauților pe Lună este deja construită

Un oficial chinez anunță că racheta pentru trimiterea astronauților pe Lună este deja construită

Un oficial chinez anunță că racheta pentru trimiterea astronauților pe Lună este deja construită
Sursa foto: China News Service/ Wikimedia
Publicat: 07.09.2021

Un personaj influent în lumea politicii spațiale chineze a anunțat că țara va folosi rachete deja existente pentru misiunile cu echipaj programate pentru a fi trimise pe Lună.

În loc să dezvolte o nouă rachetă pentru misiunile lunare cu echipaj, China va actualiza cel mai probabil o rachetă existentă Long March 5 într-o rachetă „Long March 5-DY”. Asta spune Long Lehao, designerul șef al rachetelor Long March, care a făcut anunțul neoficial că țara are de gând să folosească rachetele existente și deja testate pentru a finaliza aselenizarea în mai puțin de un deceniu.

Dacă așa va fi, China ar putea avea un avantaj față de NASA în cursa spațială spre Lună neoficială, având în vedere că agenția spațială americană încă testează racheta Space Launch System și nava spațială Orion, ambele fiind deja afectate de întârzieri de-a lungul anilor.

China vrea să-și accelereze planurile ambițioase de explorare spațială

Decizia de a modifica o rachetă existentă în loc de dezvoltarea uneia noi sugerează faptul că țara dorește să-și accelereze planurile ambițioase de explorare spațială, poate chiar să ajungă pe Lună înainte de misiunile Artemis ale NASA.

Inginerii chinezi lucrează momentan la o rachetă de lansare super-heavy numită Long March 9. Deși racheta ar putea duce la bun sfârșit misiunea, probabil aceasta nu va fi gata pentru teste până în 2030, moment în care NASA ar putea să fi trimis deja astronauți pe suprafața lunară.

China pare hotărâtă să folosească două rachete Long March 5

Așadar, în loc să se bazeze pe o nouă rachetă, China pare hotărâtă să folosească două rachete Long March 5. O rachetă ar duce o sondă de aterizare pe orbita lunară, iar apoi a doua rachetă ar transporta astronauții, care vor trebui apoi să fie transferați pe sonda de aterizare înainte să coboare și să petreacă șase ore pe suprafața Lunii, scrie Futurism.

După aceea, sonda de aterizare lunară va transporta astronauții înapoi pe una dintre rachete pentru călătoria înapoi pe Pământ. Pentru moment, anunțul lui Lehao nu a fost confirmat de politica spațială oficială, însă confirmarea ar putea avea loc luna următoare la expoziția aviatică Zhuhai.

Vă mai recomandăm să citiți și:

SpaceX va duce astronauți pe Lună „probabil” înainte de anul 2024. Ce a promis recent Elon Musk

Misiune încheiată pentru roverul Zhurong trimis de China pe Marte. Ce se întâmplă acum

China limitează accesul minorilor la jocuri video. Giganții industriei, forțați să se conformeze

Inspectoratul General al NASA: Retrimiterea astronauților pe Lună nu este posibilă până în 2025

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase