Home » Știință » O companie privată încearcă să construiască propria stație spațială

O companie privată încearcă să construiască propria stație spațială

Publicat: 05.09.2021

Collins Aerospace, o filială a contractorului militar și aerospațial Raytheon Technologies, lucrează momentan la tehnologii de control al mediului și susținere a vieții pentru „un avanpost privat situat pe orbita joasă a Pământului”.

Sume impresionante de bani sunt investite momentan pentru dezvoltarea unei prezențe comerciale în spațiu. Firma a primit un contract de 2,6 milioane de dolari de la un client misterios neidentificat, semn că, după cum era de așteptat, cursa spre comercializarea orbitei se intensifică.

GALERIE FOTO

Cercetările desfășurate de Collins Aerospace includ mașini capabile să controleze atât temperatura cât și nivelurile de presiune în spațiu, astfel permițând o prezență umană îndelungată.

Ce experiență are Collins Aerospace?

Compania are deja foarte multă experiență în acest domeniu. De fapt, Collins Aerospace este firma care a creat actualul sistem de recuperare a apei de pe Stația Spațială Internațională, scrie Futurism.

Shawn Macleod, director de dezvoltare la Collins Aerospace, a declarat că „pe măsură ce destinațiile din industria privată devin tot mai accesibile, cererea pentru sisteme de susținere a vieții va crește”.

O stație spațială comercială

Există o șansă că, de fapt, clientul neidentificat ar putea fi Axiom Space. Compania spațială are sediul în Houston, Texas și este administrată cu fonduri private. De asemenea, Axiom Space are de gând să construiască propria stație spațială comercială.

Compania a anunțat și echipajul pentru prima misiune complet privată din lume, trimisă pe orbită în ianuarie la bordul navei spațiale SpaceX Crew Dragon.

Totuși, rămâne neclar deocamdată dacă Axiom Space este cu adevărat în spatele contractului cu Collins Aerospace. Compania a refuzat recent să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Vă mai recomandăm să citiți și:

China a lansat prima parte din Palatul Ceresc, viitoarea stație spațială, concurentul ISS

NASA și ESA vor să construiască o stație spațială în apropierea Lunii

Incident pe Stația Spațială Internațională. Unul dintre astronauți a suferit o „problemă medicală”

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională, alarmați de incendiile de vegetație de pe Pământ

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase