SpaceX ar putea construi rachete Starship exclusiv pentru turismul spațial

26 09. 2021, 16:00

SpaceX a trimis cu succes patru turiști spațiali într-o călătorie pe orbita Pământului, timp de trei zile, în nava Crew Dragon, iar misiunea a dus la o creștere considerabilă a cererii, potrivit companiei.

„Numărul de oameni care m-au contactat a crescut semnificativ. Există foarte mult interes pentru asta momentan”, a spus Benji Reed, director senior al programelor de zboruri spațiale umane din cadrul SpaceX.

Și mai interesant este că, conform spuselor lui Reed, nava spațială mult mai mare Starship ar putea să fie destinată turismului spațial, un progres uriaș care ar putea permite mai multor pasageri să pornească într-o călătorie spațială extrem de costisitoare.

„Există interes atât pentru Dragon cât și pentru Starship”

„Starship va fi capabilă să transporte mai mulți oameni în același timp. Așadar, avem de fapt două opțiuni și există interes atât pentru Dragon cât și pentru Starship, fapt ce este destul de îmbucurător”, a adăugat Reed.

Deși SpaceX a făcut progrese semnificative în procesul dezvoltării navei spațiale Starship și a propulsorului Super Heavy, sistemul de lansare este departe de a fi pregătit pentru a porni spre orbită. Un test de zbor orbital a fost programat inițial pentru această vară, însă aprobările din partea autorităților întârzie să apară. Așadar, o lansare în 2021 pare tot mai puțin probabilă.

SpaceX ia în considerare construirea mai multor capsule Crew Dragon

Ideea unei nave spațiale Starship capabilă să găzduiască 100 de indivizi pasionați de explorarea spațiului este extrem de palpitantă. Crew Dragon s-a dovedit o modalitate sigură pentru transportul de astronauți la Stația Spațială Internațională, însă o navă comercială pare o oportunitate mult mai interesantă, scrie Futurism.

Reed a mai precizat că SpaceX ia în considerare construirea mai multor capsule Crew Dragon pentru turismul spațial „dacă va exista cerere pentru asta”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă reușită pentru SpaceX și zborul spațial comercial. Ce a făcut echipajul Inspiration4 timp de trei zile pe orbita Pământului

Un fenomen galactic spectaculos, creat în urma lansării misiunii Inspiration4 de către SpaceX

Șenile de tanc uriașe, inscripționate cu logo-ul SpaceX, observate de un șofer pe Autobahn

SpaceX va duce astronauți pe Lună „probabil” înainte de anul 2024. Ce a promis recent Elon Musk