Home » Știință » O femeie s-a trezit cu doar câteva secunde înainte ca un meteorit să se prăbușească prin acoperișul casei sale

O femeie s-a trezit cu doar câteva secunde înainte ca un meteorit să se prăbușească prin acoperișul casei sale

Publicat: 18.10.2021
O femeie s-a trezit cu doar câteva secunde înainte ca un meteorit să se prăbușească prin acoperișul casei sale
Sursa foto: Global News via Youtube

O femeie a fost trezită de lătratul câinelui său cu doar câteva secunde înainte ca un meteorit să se prăbușească prin acoperișul casei sale și să aterizeze la câțiva centimetri de locul în care acestea dormea.

După cum se pare, nu a fost vorba de o farsă periculoasă. Roca s-a desprins dintr-un meteorit care s-a aprins pe cerul orașului Golden din provincia canadiană British Columbia  în acea noapte.

Autenticitatea rocii a fost confirmată de o echipă de experți de la Western University din Ontario.

„Nu am fost niciodată atât de speriată”

„Toate detaliile acestui incident au fost în concordanță cu prăbușirea unui meteorit, iar faptul că mingea de foc a apărut pe cer în același moment face cazul destul de clar”, a declarat Peter Brown, profesor de astronomie la Universitatea Western.

„Nu am fost niciodată atât de speriată. Nu eram sigură ce să fac așa că am sunat la 112 și, în timp ce vorbeam cu operatorul, am întors perna și am văzut roca pe patul meu”, a explicat Ruth Hamilton.

A fost vreodată un om lovit direct de un meteorit?

Prima persoană cunoscută care a fost lovită direct de un meteorit a fost Ann Hodgens, o femeie din Alabama, SUA. în 1954, un meteorit de 3,8 kilograme s-a prăbușit prin acoperișul casei lui Ann și a lovit-o pe o parte a șoldului. Femeia a supraviețuit, însă a avut vânătăi severe.

Hamilton are de gând să păstreze roca după ce Brown și echipa sa o vor analiza îndeaproape. Astfel, Ruth își va aminti mereu de o noapte foarte ciudată și unică, potrivit Futurism.

„Tremuram toată! Pur și simplu poți să dormi în patul tău, liniștit, iar dintr-o dată te lovește un meteorit”, a mai spus femeia.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O piatră descoperită pe un câmp s-a dovedit a fi un meteorit extrem de rar, vechi de 4,6 miliarde de ani

Un meteorit „neobișnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei. Unde s-ar fi prăbușit roca

Un meteorit feros care cântărește 14 kilograme, recuperat de cercetători dintr-un sat din Suedia

Fragmentele unui meteorit indică existența unui obiect uriaș și necunoscut în Sistemul Solar timpuriu

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase