Home » Știință » SpaceX a publicat o filmare „seducătoare” cu racheta menită să ajungă pe Marte

SpaceX a publicat o filmare „seducătoare” cu racheta menită să ajungă pe Marte

Publicat: 27.10.2021

SpaceX a publicat o filmare „seducătoare” de 90 de secunde, denumită „Gateway to Mars”, în care arată construirea, lansarea și întoarcerea în siguranță pe Pământ a prototipurilor pentru nava spațială Starship. Imaginile sunt o dovadă a progresului uimitor al companiei lui Elon Musk.

Filmarea arată câteva versiuni timpurii ale vehiculului de lansare, deși fără exploziile cunoscute. De mai multe ori, prototipurile nu au rezistat călătoriei de întoarcere, fie explodând în aer sau la impactul cu solul.

Însă, SpaceX nu a renunțat și a continuat să-și repare greșelile. În luna mai, al cincilea prototip la scară largă, numit SN15, a reușit să aterizeze în siguranță.

Primul prototip de clasă orbitală pentru Starship s-a aprins pentru prima oară

Acum, câteva luni mai târziu, compania lui Elon Musk a instalat un turn uriaș menit să susțină atât Starship cât și vehiculul de lansare Super Heavy.

Recent, primul prototip de clasă orbitală pentru Starship s-a aprins pentru prima oară în timpul unui test static în care a fost implicat un motor Raport conceput pentru transportarea gigantului prin vidul spațiului cosmic pentru prima dată, scrie Futurism.

Testul a pregătit terenul pentru primul test de zbor pe orbită al SpaceX, care va avea loc în următoarele luni. Deocamdată, o dată de lansare nu a fost anunțată. Administrația Federală pentru Aviație din SUA trebuie mai întâi să finalizeze evaluarea locului de test orbital pentru Starship.

Vă mai recomandăm să citiți și:

SpaceX ar putea construi rachete Starship exclusiv pentru turismul spațial

O nouă reușită pentru SpaceX și zborul spațial comercial. Ce a făcut echipajul Inspiration4 timp de trei zile pe orbita Pământului

Un fenomen galactic spectaculos, creat în urma lansării misiunii Inspiration4 de către SpaceX

Mesaj scris în codul Morse într-o imagine cu echipajul Inspiration4 al SpaceX. Când are loc lansarea istorică

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase