Home » Știință » Explicația incredibilă oferită de Elizabeth Holmes, fondatoarea Theranos, pentru rezultatele eronate ale companiei

Explicația incredibilă oferită de Elizabeth Holmes, fondatoarea Theranos, pentru rezultatele eronate ale companiei

Publicat: 13.11.2021

În ciuda faptului că se afla la conducerea unei companii de tehnologie medicală, Elizabeth Holmes, fondatoarea Theranos, nu cunoștea prea multe noțiuni de fiziologie despre prostată.

Această dezvăluire a fost făcută în timp ce procesul federal împotriva lui Holmes, aceasta fiind acuzată de fraudă, este în plină desfășurare.

În timpul mărturiilor recente, Kingshuk Das, fost director de laborator de la Theranos, a declarat că atunci când a informat-o pe Holmes că dispozitivele companiei detectau, în mod repetat, antigen de prostată în mostrele de sânge colectate de la femei (care nu dețin de obicei glande de prostată), fondatoarea companiei a insistat că acele femei trebuie să aibă o formă rară de cancer.

Experți angajați doar pentru a fi ignorați

Sigur, sună la fel de incredibil ca un episod din serialul „Doctor House”. Însă, Das a spus procurorilor că „explicația alternativă” pe care fondatoarea Theranos a oferit-o „părea improbabilă”.

Kingshuk Das a fost „unul dintre numeroși experți care au depus mărturie în acest proces și se pare că aceștia au fost angajați doar pentru a fi ignorați”, scrie Futurism.

Das a fost unul dintr-o „serie de directori de laborator” care au fost aduși pentru a rezolva problemele tehnologiei ineficiente de la compania lui Holmes. La fel ca mulți dintre predecesorii săi, inclusiv avertizorul de integritate Adam Rosendorff de la Theranos, Das a aflat rapid că Holmes nu îi va permite să-și facă treaba așa cum trebuie.

Care este strategia principală folosită de avocații lui Holmes?

Strategia principală folosită de avocații lui Holmes pare să depindă de un singur lucru: A indus Elizabeth Holmes intenționat în eroare investitorii sau a ignorat o sumedenie de chestiuni tehnice atunci când și-a fondat compania? Este greu de spus, totuși, care dintre opțiuni este mai problematică.

Elizabeth Holmes avea doar 19 ani atunci când a fondat compania Theranos, în 2003. Holmes, fostă studentă a Universității Stanford, susținea atunci că a dezvoltat un mod revoluționar de a efectua teste sangvine cu cantități foarte reduse de sânge. Holmes a obținut o finanțare de 700 de milioane de dolari de la investitori americani și a primit laude de la nume mari din SUA, cum ar fi fostul președinte Bill Clinton. Totuși, în anul 2015, imperiul construit de Holmes s-a prăbușit după ce mai mulți cercetători și jurnaliști au ajuns la concluzia că „mare parte din afirmațiile făcute de companie au fost exagerate”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum a mințit fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, pentru faimă și bani

Secretul întunecat al companiilor de medicamente: farse de miliarde de dolari, frumos ambalate

Gena care dublează riscul de a muri de COVID-19 – studiu Oxford

Medicamentul antiviral COVID-19 de la Pfizer, foarte eficient. „Nu este motiv pentru refuzarea vaccinului”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase