Home » Stiinta » Inginerii Tesla afirmă că sistemul de pilot automat nu este atât de sigur precum spune Musk

Inginerii Tesla afirmă că sistemul de pilot automat nu este atât de sigur precum spune Musk

Inginerii Tesla afirmă că sistemul de pilot automat nu este atât de sigur precum spune Musk
Foto: Charlie Deets/ Unsplash

Nouăsprezece ingineri Tesla au făcut publice preocupările lor cu privire la siguranța funcțiilor de pilot automat ale companiei, spunând că CEO-ul Elon Musk nu a fost sincer cu privire la riscurile pentru șoferi și pentru public.

Producătorul auto a promis celor care visează să conducă mașini cu pilot automat un sistem de funcții conceput pentru a conduce, frâna și accelera vehiculele electrice fără ca șoferul să intervină, scrie Futurism.

Dar acum, o mulțime de ingineri care au lucrat pentru companie în ultimul deceniu spun că nu sunt deloc convinși și că s-au îngrijorat că Musk a promis prea mult.

„Ceea ce mă îngrijorează este limbajul care este folosit pentru a descrie capacitățile vehiculului. Poate fi foarte periculos”, a declarat Jennifer Homendy, președintele Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor.

Toți inginerii au vorbit sub protecția anonimatului pentru că se temeau de represalii.

Funcția de pilot automat Tesla ajunge de pe șosele în instanță

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi investighează Tesla după cel puțin 12 accidente în care mașini care foloseau funcția de pilot automat au intrat în vehicule de urgență parcate, ucigând o persoană și rănind alte 17. De asemenea, familiile și clienții dau în judecată Tesla pentru accidente mortale și pentru reclama falsă făcută sistemului Autopilot.

Și problemele de siguranță nu se opresc cu Autopilot. Reuters a raportat că Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA a deschis o investigație în legătură cu o plângere conform căreia Tesla nu a anunțat în mod corespunzător acționarii și publicul cu privire la riscurile de incendiu asociate cu defectele sistemului de panouri solare.

Un lucru este clar: Tesla strânge o mulțime de procese. Pilotul automat a fost mult timp ceea ce făcea ca mașinile Tesla să se vândă – dar acum amenință să deraieze întreaga strategie de marketing a companiei.

Vă recomandăm să citiți și:

Acuzații dure la adresa lui Jeff Bezos. Foști și actuali angajați: „Blue Origin e un loc de muncă toxic”

Elon Musk a publicat în premieră fotografii cu racheta Super Heavy și cele 29 de motoare Raptor ale sale

Sumă record pentru o sticlă de vin care a călătorit 14 luni în spațiu

Mulți români care merg pe contrasens pe autostradă o fac în mod conștient – studiu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult