Home » Știință » Cercetătorii din Japonia au creat masca de protecție care strălucește atunci când este expusă la COVID-19

Cercetătorii din Japonia au creat masca de protecție care strălucește atunci când este expusă la COVID-19

Publicat: 13.12.2021
Cercetătorii din Japonia au creat masca de protecție care strălucește atunci când este expusă la COVID-19
Sursa foto: Shutterstock

Cercetătorii din Japonia au dezvoltat o mască de protecție care poate străluci sub lumina UV atunci când a fost expusă la COVID-19.

Echipa de la Kyoto Prefectural University a creat masca pentru a oferi oamenilor o modalitate rapidă și ușoară de a vedea dacă au contractat virusul SARS-CoV-2. Aceștia speră să obțină în cele din urmă aprobare de la guvern, iar vânzarea măștilor ar putea începe în 2022.

Secretul pentru detectarea coronavirusului? Ouăle de struț. Asta pentru că struții pot produce diferiți anticorpi pentru a lupta cu COVID-19.

„Putem produce anticorpi de la struți în masă și la costuri reduse”

Ținând cont de asta, oamenii de știință au creat un filtru special pentru mască, acesta fiind pulverizat cu o vopsea fluorescentă ce conține anticorpii extrași din ouăle de struț. Dacă o persoană intră în contact cu virusul, zonele contaminate ale filtrului vor străluci intens sub lumina cu ultra-violete.

„Putem produce anticorpi de la struți în masă și la costuri reduse. În viitor,mi-aș dori să transformăm asta într-un kit de testare ușor de folosit pentru oricine”, a explicat Yasuhiro Tsukamoto, președinte al Universității și cercetător coordonator al proiectului.

Totodată, chiar și Tsukamoto a descoperit că a contractat virusul după ce a folosit masca pe fața sa și a văzut că a strălucit sub lumina UV, potrivit Futurism.

Strălucirea măștii a dispărut pe măsură ce încărcătura virală a scăzut

Pentru a ajunge la rezultatele inițiale, echipa a desfășurat experimente cu 32 de oameni infectați cu virusul care au primit măștile speciale. Oamenii de știință au descoperit că măștile au strălucit sub lumina UV, însă strălucirea a dispărut treptat în decurs de 10 zile, pe măsură ce încărcătura virală a scăzut.

Bineînțeles, mai multe teste sunt necesare înainte ca masca să primească aprobare de la guvern. Cercetătorii speră acum să efectueze experimente cu 150 de pacienți.

Identificarea rapidă a coronavirusului este extrem de importantă în lupta cu efectele cele mai grave ale pandemiei. În timp ce lumea continuă să se confrunte cu criza cauzată de COVID-19, inovații ca acestea ar putea să ne ajute enorm de mult.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un studiu arată că bărbații răspândesc COVID-19 mai mult decât femeile și copiii

O coliziune dezastruoasă între COVID-19 și HIV ar fi dus la apariția variantei Omicron

OMS vrea altă anchetă pentru a afla de unde provine coronavirusul: „Poate fi ultima şansă de a înţelege originile acestui virus”

Secvențe genetice ale coronavirusului din Wuhan, șterse anul trecut, recuperate de oamenii de știință

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase