Home » Știință » Inginerii NASA și-au făcut un selfie remarcabil în oglinzile de aur uriașe ale Telescopului Spațial James Webb

Inginerii NASA și-au făcut un selfie remarcabil în oglinzile de aur uriașe ale Telescopului Spațial James Webb

Publicat: 10.01.2022

Cu mult înainte de a trimite Telescopul Spațial James Webb (JSWT) în călătoria sa lungă în spațiul profund, inginerii au profitat de oportunitatea de a-și face un selfie în oglinzile de aur uriașe ale observatorului.

Este o priveliște remarcabilă asupra amplorii operațiunii care a devenit virală după lansare, ca să nu mai vorbim de un omagiu potrivit pentru miile de oameni de știință care au făcut ca lansarea de pe 25 decembrie 2021 să aibă loc, scrie Futurism.

Telescopul Spațial James Webb a decolat cu ajutorul unei rachete Ariane 5 dintr-un port spațial din Guyana Franceză pe 25 decembrie, acesta fiind punctul culminant al zecilor de miliarde de dolari și al deceniilor de cercetare și dezvoltare.

Cum arată un selfie în oglinzile de aur ale Telescopului James Webb

Din fericire, totul merge în continuare conform planului, ceea ce este semnificativ, având în vedere sutele de manevre pe care telescopul trebuie să le termine pentru a se despacheta complet înainte de a deveni operațional pe o orbită îndepărtată în jurul Soarelui.

„Totul este grozav și decurge bine acum”, a spus Amy Lo, inginer-șef al contractorului principal al telescopului, Northrop Grumman, în timpul unei conferințe de presă.

În primele zile ale anului 2022, telescopul și-a extins cu succes parasolarul, o protecție concepută pentru a menține instrumentele sale științifice în siguranță și protejate de razele solare dăunătoare.

„Cel mai bun lucru pentru operațiuni este să fie plictisitoare”

Sunt șanse să nu auzim prea multe de la echipa JSWT în următoarele zile, iar acesta este un lucru bun.

„Cel mai bun lucru pentru operațiuni este să fie plictisitoare și asta anticipăm pentru următoarele trei zile, să fie plictisitoare”, a spus managerul de proiect Bill Ochs în timpul conferinței.

Altă șansă pentru un selfie în oglinzile de aur uriașe ale telescopului nu va mai exista, însă ceea ce vor vedea acestea pentru noi abia urmează să fie descoperit.

Vă recomandăm să citiți și:

Telescopul Spațial James Webb, în perfectă stare de funcționare după ce a depășit câteva mici probleme

Ce va face Telescopul Spațial James Webb în următoarele 29 de zile

Antena Telescopului James Webb, pusă în funcțiune. Ce urmează pentru noul observator?

Telescopul Spațial James Webb, lansat cu succes. Tot ce trebuie să știi despre momentul istoric- VIDEO

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase