Un profesor de la Harvard are planuri mari. Vrea să realizeze „imagini de înaltă rezoluție” cu un OZN

08 02. 2022, 16:00

Avi Loeb, profesor renumit de la Universitatea Harvard, a fost mereu deschis privitor la intențiile sale de a lua viața extraterestră mai în serios. Pornind la drum în această misiune privită de unii ca îndoielnică, și-a îndemnat adesea colegii să ia în serios cercetările legate de OZN. 

Acum, Loeb și-a manifestat intenția ca în următorii ani să realizeze „imagini cu rezoluție înaltă” cu un Obiect Zburător Neidentificat (OZN), după cum declara acesta pentru The Guardian.

„Îmi doresc ca generațiile viitoare să poată discuta liber despre aceste fenomene și să devină subiecte de interes,” completează Loeb. Profesorul de la Harvard speră ca dobândind o imagine de rezoluție înaltă a ceva care este atipic, ceea ce este destul de probabil în anii viitori, să schimbe percepția asupra acestor fenomene.

Fenomene naturale sau fabulații conspiraționiste?

Într-un interviu din 2021, Loeb a discutat despre cartea sa „Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth”. În această lucrare se lansa ipoteza conform căreia obiectul interstelar apărut în Sistemul Solar în 2017, numit ʻOumuamua, ar fi putut fi o sondă extraterestră.

În același timp, Loeb afirma că multe dintre „dovezile” pe care colegii săi le-ar fi putut obține au fost „aruncate la gunoi” și catalogate drept fenomene naturale sau fabulații conspiraționiste.

Proiectul Galileo, în căutare de semne ale vieții extraterestre

Loeb conduce Proiectul Galileo, în cadrul căruia o echipă compusă din mai bine de 100 de oameni de știință lucrează la o rețea complexă de telescoape sofisticate pentru scanarea cerului, în căutare de semne ale vieții extraterestre.

Primul astfel de telescop va deveni operațional pe acoperișul observatorului de la Harvard, vara aceasta. Acesta va fi echipat cu camere în infraroșu active non-stop, cu senzori radio, senzori audio, dar și un magnetometru pentru detectarea obiectelor invizibile spectrului vizual.

Loeb este de părere că obținerea unor dovezi solide privitoare la OZN-uri, printre care și imagini de înaltă calitate este de apanajul următorilor doi ani. Astfel, cercetătorii tineri vor fi atrași, nemaifiind speriați de cinismul celor în vârstă. Dacă acest proiect de dovedește a fi un succes, atunci va trebui să acordăm mai mult credit cercetărilor care implică OZN-urile.

Vă mai recomandăm și:

Pentagonul înființează un nou birou de investigare a OZN-urilor, însă nu toată lumea este încântată

Un profesor de la Stanford spune că a analizat fragmente metalice de la OZN-uri

Fost ofițer Pentagon: piloții care au întâlnit OZN-uri au arsuri provocate de radiații

Fost astronaut: Cine crede că OZN-urile sunt extratereștri, acela este un idiot