Home » Știință » O companie vrea să livreze organe umane artificiale din spațiu. Care este conceptul Inversion Space?

O companie vrea să livreze organe umane artificiale din spațiu. Care este conceptul Inversion Space?

Publicat: 18.03.2022
O companie vrea să livreze organe umane artificiale din spațiu. Care este conceptul Inversion Space?
Credit foto: Austin Briggs/Inversion Space

O companie de tip start-up, care poartă denumirea de Inversion Space, are intenția de a transporta bunuri prin lansarea acestora pe orbita Pământului.

Depozitarea acestora se va face în capsule speciale, pe termen nedeterminat, pentru ca mai apoi să fie trimise înapoi pe Pământ la viteze de 25 de ori mai mari decât viteza sunetului, indică Futurism.

Dar situația devine și mai ciudată de atât. O parte importantă a întregului sistem, precizează The New York Times, este legată de faptul că acele capsule aveau capacitatea de a lansa organe umane artificiale în cadrul spitalelor, în acele momente în care este nevoie de ele.

Dacă oricare dintre aceste aspecte pot părea ciudate, nu este nimic special. Sunt premisele pentru ceea ce ar putea urma, în sensul viitorului călătoriilor spațiale sau un semn al potențialelor viitoare investiții spațiale.

Totuși… nu există (deocamdată) organe umane artificiale

Co-fondatorii Inversion Space, Justin Fiaschetti – un fost stagiar SpaceX care a renunțat la facultate – și Austin Briggs au spus că scopurile acestora sunt acelea de a crea capsule de mărimi medii care să poată stoca lucruri diverse în spațiu, dar și să le livreze pe acestea peste tot pe glob, la viteze foarte mari.

La aproape 23 de ani, Briggs și Fiaschetti și-au asigurat deja 10 milioane de dolari în investiții. Aceștia s-au mai asociat și cu celebrul incubator Y Combinator, oferind o mai mare credibilitate aventurii în care s-au lansat.

În completarea componentei de lansare de organe artificiale înapoi pe Pământ, spun aceștia, aceste capsule spațiale de stocare pot conține și spitale mobile care să poată fi trimise oriunde pe glob.

Ce vor să construiască fondatorii Inversion Space?

Trebuie să menționăm numeroasele progrese majore care ar trebui să fie atinse pentru ca Inversion Space să-și poată atinge obiectivele. De exemplu, în acest moment organele umane artificiale nu există. Mai mult decât atât, călătoriile spațiale ar trebui să devină cu mult mai ieftine astfel încât acestea să devină ceva similar cu zborurile comerciale.

Desigur, lansările de rachete au tendința de a deveni din ce în ce mai ieftine cu fiecare an care trece. Pe de altă parte, rachetele mari precum Falcon 9 a SpaceX încă ating prețuri de milioane de dolari.

Fondatorii Inversion Space vor să construiască capsule în așa fel încât să încapă cu ușurință pe orice fel de rachetă, având misiuni tip cargo. Cu toate acestea, diferențele dintre starea actuală a companiei și obiectivele propuse sunt uriașe.

Vă mai recomandăm și:

Racheta aflată pe traiectorie de coliziune cu Luna nu aparține SpaceX. Un astronom ar fi comis o eroare

Când ar putea avea loc prima plimbare spațială la exteriorul unei navete SpaceX?

Un student a încercat să creeze combustibil de rachetă în cămin. Cum s-a sfârșitul experimentul?

De ce încearcă cercetătorii să crească organe în spațiu?

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad s-a alăturat echipei Descoperă.ro în anul 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Mai mult, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase