Home » D:News » Când ar putea avea loc prima plimbare spațială la exteriorul unei navete SpaceX?

Când ar putea avea loc prima plimbare spațială la exteriorul unei navete SpaceX?

Publicat: 18.02.2022

SpaceX intenționează să faciliteze prima plimbare spațială (activitate extravehiculară comercială în spațiu); aceasta va presupune ieșirea astronauților în afara navei sale spațiale Crew Dragon.

Compania își dorește ca această plimbare spațială istorică să aibă loc „nu mai devreme de al patrulea trimestru al anului 2022”, potrivit unui comunicat.

SpaceX împinge din nou limitele cu privire la zborul spațial privat. Conform Futurism, în septembrie 2021, un echipaj format din patru turiști privați, care nu au trecut prin antrenamentul convențional riguros al astronauților NASA, a petrecut trei zile împrejurul Pământului înainte de a reveni la sol, ca parte a misiunii Inspiration4.

O plimbare spațială la 500 de kilometri deasupra Pământului

Pentru această lansare, numită Polaris Dawn, echipajul de patru persoane (care îl va include și pe comandantul misiunii Inspiration4, Jared Isaacman, care își va relua rolul de turist spațial miliardar) va petrece până la cinci zile pe orbită, cu scopul de a atinge „cea mai înaltă orbită a Pământului”. Ieșirea în spațiu va avea loc la 500 de kilometri deasupra Pământului.

Compania folosește, de asemenea, oportunitatea pentru a studia „răul de spațiu”, efectul radiațiilor spațiale asupra corpului uman și sindromul neuro-ocular asociat zborului spațial (SANS), o tulburare în care microgravitația exercită presiune asupra ochilor și creierului astronauților.

Turiștii spațiali vor avea parte și de wifi

Pe lângă toate acestea, Polaris Dawn caută, de asemenea, să testeze comunicațiile cu solul bazate pe laser ale Starlink, punând bazele pentru crearea unei legături de comunicații mult mai robuste în timp ce se află pe orbită.

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a sugerat o actualizare Starlink pentru nava spațială Crew Dragon a companiei anul trecut.

„Dragon va avea un încălzitor de mâncare și wifi gratuit data viitoare”, a scris el pe Twitter la scurt timp după misiunea Inspiration4.

Lansarea viitoare ar putea rescrie din nou istoria zborurilor spațiale comerciale, precum și să testeze la maximum sistemele de susținere a vieții ale SpaceX. Până acum, astronauții au îmbrăcat costume de zbor doar în interiorul navei spațiale Crew Dragon; acestea sunt capabile să susțină viața doar în timpul scurtelor evenimente de depresurizare, dar nu și în condițiile aspre ale spațiului cosmic.

Vă recomandăm să citiți și:

Elon Musk spune că în curând nu va mai avea cu cine să populeze planeta Marte

Tesla ar putea amâna lansarea Cybertruck cu încă un an. Care este cauza întârzierii?

Pilotul automat Mercedes, aprobat în Germania înaintea Tesla

Un YouTuber și-a tunat Tesla Model S cu 3 motoare cu reacție

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase