Home » Știință » Roverul Perseverance și-a găsit propria parașută pe Planeta Roșie. Imagini din deșertul marțian

Roverul Perseverance și-a găsit propria parașută pe Planeta Roșie. Imagini din deșertul marțian

Roverul Perseverance și-a găsit propria parașută pe Planeta Roșie. Imagini din deșertul marțian
Credit: NASA/JPL-Caltech/ASU
Publicat: 15.04.2022

Roverul Mars Perseverance al NASA a făcut o descoperire fascinantă, la 412 zile pământene de la aterizarea pe Planeta Roșie.

Rămășițele aruncate ale parașutei roverului au fost observate în imaginile realizate pe Planeta Roșie, un moment oportun pentru a ne aminti cât de mult teren a parcurs deja roverul NASA, de la sosirea sa pe Marte.

Deși obiectul pare să fie cu siguranță parașuta roverului, NASA nu a confirmat încă oficial descoperirea.

Rămășițele parașutei și locația acesteia au fost observate în imaginile realizate de Mars Reconnaissance Orbiter al NASA, la scurt timp după ce roverul cu șase roți a aterizat pe suprafața marțiană în februarie 2021.

Parașuta roverului, observată în imaginile de pe Marte

Această locație se află chiar la sud de locația actuală a lui Perseverance, la o distanță de peste 800 de metri, conform estimărilor.

Roverul a acoperit o mulțime de teren de pe suprafața Planetei Roșii în ultima vreme, mai întâi întorcându-se înapoi pe o parte din traseul său anterior, iar apoi aventurându-se dincolo de locul în care micul elicopter care îl însoțește, Ingenuity Mars, a realizat primul zbor în aprilie anul trecut.

Roverul Perseverance își continuă misiunea pe Planeta Roșie. Astfel, micul rover, împreună cu elicopterul Ingenuity Mars, se îndreaptă acum către o regiune mai stâncoasă de pe Marte.

O nouă aventură pentru roverul Perseverance

În plus, el încearcă să acopere o distanță mai mare într-o singură lună decât orice alt rover de până acum. Roverul va trebui să depășească mai multe obstacole, cum ar fi cratere, roci ascuțite și dune de nisip, raportează Futurism.

La sfârșitul călătoriei de 5 kilometri, Perseverance va ajunge la o deltă antică din Craterul Jezero, acolo unde a existat un lac în urmă cu miliarde de ani.

De asemenea, roverul a reușit să depășească recent recordul de distanță înregistrată zilnic, parcurgând o distanță impresionantă de 800 de metri pe suprafața planetei Marte, pe care își desfășoară, în continuare, misiunea.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Când am putea primi mostrele colectate de Perseverance de pe Marte? Planul NASA s-a schimbat

O rocă a rămas blocată în una dintre roțile roverului Perseverance, trimis de NASA pe Marte

Cum ar putea rocile de pe Pământ să ajute roverul Perseverance în misiunea sa pe Marte

„Avem locuri de vizitat și roci de observat”. Roverul Perseverance a parcurs o distanță record pe Marte

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase