Home » Știință » Un număr mare de tineri cu depresie nu se tratează deloc. Care este cauza?

Un număr mare de tineri cu depresie nu se tratează deloc. Care este cauza?

Publicat: 16.05.2022

Un număr mare de tineri cu depresie majoră nu se tratează deloc, costul fiind unul dintre cele mai mari obstacole.

Această descoperire a fost publicată într-un articol din JAMA Network Open.

Dr. Wenhua Lu, de la The City University of New York din New York, și colegii săi au examinat tendințele și modelele în motivele percepute de tinerii adulți pentru a nu căuta tratament pentru depresie, folosind date reprezentative la nivel național din National Survey on Drug Use and Health, adunate între 2011 și 2019, scrie Medical Xpress.

Ce motive au acești tineri cu depresie pentru a nu se trata?

Acești tineri cu depresie de cel puțin 12 luni au fost întrebați dacă au primit vreun tratament pentru sănătate mintală în anul precedent; au fost explorate motivele pentru care aceștia nu au solicitat un tratament.

Cercetătorii au descoperit că 11.186 din 21.012 adulți tineri cu un episod major de depresie (MDE) de 12 luni nu au primit niciun tratament între 2011 și 2019.

Cele mai întâlnite motive pentru care tinerii nu au solicitat un tratament pentru MDE în 2019 au fost costul (54,7%), faptul că nu au știut unde să meargă pentru astfel de servicii (37,8%), au crezut că ar putea rezolva problema fără tratament (30,9%) sau s-au temut că vor fi nevoiți să ia medicamente (22,8%).

Tratamentul pentru sănătatea mintală trebuie destigmatizat

Din 2011 până în 2019, un număr tot mai mare de adulți tineri au spus că nu știu unde să meargă pentru astfel de servicii, se tem că ar putea fi nevoiți să ia medicamente, asigurarea de sănătate nu le permite să urmeze un astfel de tratament, se tem de un efect negativ asupra muncii lor și sunt îngrijorați cu privire la confidențialitate.

„Destigmatizarea tratamentului pentru sănătatea mintală ar trebui să fie prioritară în rândul adulților tineri, cu intervenții de implicare specifice genului pentru bărbați”, scriu autorii.

Vă recomandăm să citiți și:

Mersul pe jos în pas alert ne poate ajuta să trăim mai mult. Cum poate încetini îmbătrânirea?

Copiii ar trebui să fie testați pentru anxietate chiar dacă nu prezintă simptome

Cum modifică poluarea aerului țesutul pulmonar și favorizează apariția cancerului?

Cele două tipuri de narcisism. Care este diferența fundamentală dintre cele două?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase