Home » Știință » Noile turbine eoliene pot produce energie la o scară fără precedent. Cum se prezintă proiectul?

Noile turbine eoliene pot produce energie la o scară fără precedent. Cum se prezintă proiectul?

Publicat: 03.07.2022

Un nou parc eolian offshore va folosi niște turbine absolut masive pentru a produce energie – atât de masiv încât doar o rotire va alimenta o casă medie timp de două zile întregi.

Turbinele au fost recent îmbunătățite de la cele mai bune din lume la și mai mult, iar dezvoltarea va fi primul parc eolian la scară de utilitate din SUA, indică IFL Science.

Vineyard Wind, dezvoltatorii fermei offshore, au anunțat recent că vor folosi producătorul de turbine GE pentru a produce puterea, ceea ce înseamnă că turbina aleasă va fi GE Haliade-X.

Noi surse de energie

Această turbină are o capacitate de 13 MW, care este mai mult decât dublu față de alte turbine instalate în largul coastei SUA.

Potrivit producătorului, o singură rotire a masivului Haliade-X este suficientă pentru a alimenta cu energie o casă medie din Marea Britanie timp de două zile, doborând recordul anterior stabilit și de GE.

„Selectarea GE ca furnizor de turbine preferat înseamnă că o companie istorică americană va juca un rol vital în dezvoltarea primei ferme de energie eoliană offshore la scară comercială din SUA”, a declarat directorul general al Vineyard Wind, Lars Pedersen, într-o declarație de presă.

Moment istoric

„Acesta este un moment uriaș nu numai pentru viitorul proiectului nostru, ci și pentru viitorul unei industrii care este pregătită pentru o creștere exponențială în următoarele decenii.”

Vineyard Wind 1 va fi dezvoltat în largul coastei Martha’s Vineyard, Massachusettes, și ar trebui să producă suficientă energie pentru 400.000 de case, precum și pentru afacerile din zonă.

Vă mai recomandăm și:

Biobateriile cu bacterii ar putea genera energie pentru săptămâni întregi

Energie nucleară pe Lună. NASA anunță planurile pentru sistemul de alimentare cu energie al misiunilor Artemis

Cea mai mare instalație de energie solară din lume va înlocui 1,4 milioane de tone de cărbune

Un raport arată cât ar putea economisi România anual utilizând energie fotovoltaică

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase