Home » Natură » Cea mai mare instalație de energie solară din lume va înlocui 1,4 milioane de tone de cărbune

Cea mai mare instalație de energie solară din lume va înlocui 1,4 milioane de tone de cărbune

Publicat: 15.06.2022

Al doilea cel mai bogat om din Filipine, Enrique Razon, este pe cale să construiască „cea mai mare” instalație de energie solară din lume, având între 2.500 și 3.500 de megawați de panouri solare și o capacitate de stocare în baterii cuprinsă între 4.000 și 4.500 de megawați-oră.

Aceasta va oferi suficientă energie curată pentru a preveni arderea echivalentului a 1,4 milioane de tone de cărbune în fiecare an, crescând astfel oferta de energie regenerabilă a țării, potrivit unui comunicat de presă.

Terra Solar Philippines, o unitate a Terra Renewables Holdings, Inc., care este o filială de energie regenerabilă a Prime Infrastructure Holdings, Inc. a miliardarului Enrique Razon, va realiza proiectul în colaborare cu Solar Philippines Power Project Holdings, Inc.

Această instalație de energie solară va oferi tot atâta energie cât o centrală nucleară

Prime Infra a declarat că această instalație de energie solară va furniza 850 de megawați către Manila Electric Co., cel mai mare retailer de energie electrică din Filipine, care distribuie energie electrică în capitală și în zonele învecinate.

Pentru a pune acest lucru în context, cantitatea este echivalentă cu ceea ce oferă unele centrale nucleare. Proiectul se va asigura că puterea sa este pe deplin disponibilă în orele de vârf, iar electricitatea generată va fi suficientă pentru a înlocui 1,4 milioane de tone de cărbune sau 930.000 de litri de petrol în fiecare an, conform calculelor efectuate de Terra Solar.

Și, cu Solar Philippines Power Project Holdings ajutând la construirea secțiunii solare, proiectul este programat să fie finalizat în două etape în 2026 și 2027. Cu toate acestea, locația sau costul propus nu au fost încă făcute publice în comunicat, notează Interesting Engineering.

În general, comunicatul descrie proiectul Terra Solar drept „un model de energie regenerabilă de încredere, care prezintă un preț stabil care nu este supus volatilității importurilor de combustibil pentru restul contractului său de 20 de ani”. Proiectul combină panouri fotovoltaice ieftine cu stocare de energie pentru a scăpa de problema bateriilor pentru energia regenerabilă.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Din 2026 până în 2046, proiectul este de așteptat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră ale țării și dependența de importuri. Acest lucru este semnificativ deoarece, în ciuda faptului că, în prezent, Filipine obține aproximativ 57% din electricitate din cărbune, arzând echivalentul a 29 de milioane de tone de combustibil de înaltă calitate, conform Bloomberg, țara are una dintre cele mai agresive politici de energie regenerabilă din regiunea sa.

Pe lângă progresele înregistrate de la Legea Energiei Regenerabile din 2008, anul 2020 a fost un moment decisiv, făcut posibil prin măsuri precum Moratoriul Cărbunelui și Standardele de portofoliu de surse regenerabile (RPS), care au încurajat investițiile în surse regenerabile, explică comunicatul de presă.

Un proiect similar este realizat în Arabia Saudită

În prezent, sursele regenerabile reprezintă 29,1% din capacitatea instalată în Filipine și cu siguranță vor fi crescute cu ajutorul energiei solare, care este susținută și de faptul că țara construiește cea mai mare instalație de energie solară din lume.

Între timp, lumea se află pe un drum similar, cea mai mare centrală de abur alimentată cu energie solară din lume fiind construită în Arabia Saudită.

Vă recomandăm să citiți și:

Milioanele de epave din oceanele lumii schimbă viața din adâncul apelor

Gheața din Antarctica se topește în cel mai accelerat ritm din ultimii 5.000 de ani. „Un fenomen fără precedent“

Erupțiile vulcanice ar putea fi prezise mai ușor cu ajutorul unui algoritm

Microplastice, descoperite pentru prima dată în zăpada proaspăt căzută din Antarctica. „Este incredibil de trist”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase