Home » Știință » Nesiguranța alimentară duce la cheltuieli de sănătate mai mari

Nesiguranța alimentară duce la cheltuieli de sănătate mai mari

Publicat: 16.01.2023

Nesiguranța alimentară, adică disponibilitatea limitată sau incertă a unor alimente sigure și adecvate din punct de vedere nutrițional, afectează aproximativ 10,2% din gospodăriile din SUA. În cazul familiilor care au și copii, nesiguranța alimentară este chiar mai mare, de 12,5%, potrivit serviciului de cercetare economică al departamentului american de agricultură.

Studiile anterioare au arătat o asociere între nesiguranța alimentară și cheltuielile individuale de asistență medicală, dar există puține cercetări privind modul în care acest tip de nesiguranță influențează utilizarea asistenței medicale de către familii.

Acum, cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Wake Forest din SUA raportează rezultatele unui nou studiu care arată că familiile care suferă de nesiguranță alimentară au cheltuieli mai mari cu asistența medicală decât familiile care sunt sigure din punct de vedere alimentar. Studiul a fost publicat recent în Health Affairs.

Familiile cu nesiguranță alimentară au avut cheltuieli de sănătate mai ridicate

„Știm că nesiguranța alimentară are un impact negativ asupra rezultatelor individuale în materie de sănătate. Dar avem nevoie de o mai bună înțelegere a implicațiilor financiare asupra familiilor și a cheltuielilor de sănătate”, a declarat Deepak Palakshappa, doctor și profesor asociat de medicină internă generală la Școala de Medicină a Universității Wake Forest și cercetător principal al studiului.

În cadrul studiului retrospectiv, echipa lui Palakshappa a căutat să determine asocierea dintre nesiguranța alimentară a unei familii pe parcursul unui an și cheltuielile de sănătate ale acesteia pe parcursul anului următor. Cercetătorii au analizat datele din 2016 și 2017. Sondajul a colectat informații de la furnizorii de servicii medicale din SUA cu privire la serviciile de asistență medicală, asigurarea de sănătate, cheltuielile și caracteristicile socio-demografice.

Echipa a constatat că familiile cu insecuritate alimentară au avut cheltuieli totale de sănătate cu 20% mai mari decât familiile cu securitate alimentară, o diferență anuală de aproximativ 2.450 de dolari.

„Am constatat că nesiguranța alimentară în 2016 a fost asociată cu creșterea cheltuielilor de îngrijire în 2017 în rândul familiilor, indiferent de tipul de asigurare”, a declarat Palakshappa.

Implicații pentru programe și beneficii pentru mai mulți membri din familie

Rezultatele au, de asemenea, implicații semnificative pentru orice programe sau politici potențiale care vizează abordarea nesiguranței alimentare, potrivit EurekAlert.

„Intervențiile care abordează nesiguranța alimentară la unul sau mai mulți membri specifici ai familiei pot oferi beneficii și altora din casă. Și există un potențial beneficiu financiar pentru asigurători de a investi în aceste programe”, a spus Palakshappa.

Echipa lui Palakshappa a constatat, totodată, că una din cinci familii avea mai mult de un plan de asigurare, ceea ce face dificilă determinarea întregului beneficiu financiar al intervențiilor privind insecuritatea alimentară în gospodăriile cu acoperire de asigurare mixtă.

Palakshappa a spus că sunt necesare cercetări suplimentare prin care să evalueze modul în care abordarea nesiguranței alimentare la o vizită individuală a pacientului poate afecta rezultatele de sănătate și utilizarea asistenței medicale a altor membri ai familiei.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Leacuri și alimente pentru mahmureală. Cum își revin după beție berlinezii sau danezii?

Consumul de alimente ultraprocesate duce la deteriorarea creierului

Șoarecii hrăniți cu alimente procesate sunt mai vulnerabili la gripă decât cei hrăniți cu cereale

Alimentele fermentate ar putea reduce nivelul de stres

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase