Home » Știință » Un studiu despre jocurile video arată ce ar face omenirea dacă ar veni Sfârșitul Lumii

Un studiu despre jocurile video arată ce ar face omenirea dacă ar veni Sfârșitul Lumii

Un studiu despre jocurile video arată ce ar face omenirea dacă ar veni Sfârșitul Lumii
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.05.2023

Există puține lucruri mai dificile decât să studiezi Sfârșitul Lumii și cum ar reacționa omenirea înainte de un astfel de eveniment.

Dacă încerci atunci când lumea nu se sfârșește, atunci probabil că nu vei obține o impresie corectă, având în vedere că lumea nu se sfârșește cu adevărat.

Dacă încerci în timp ce lumea se sfârșește cu adevărat, oamenii nu vor fi atât de interesați de rezultate, având în vedere că, cel mai probabil, ar avea „alte preocupări” la momentul respectiv.

O echipă, încercând să găsească o altă modalitate de a studia oamenii în timpul sfârșitului vremurilor, a încercat să ocolească aceste probleme folosind un analog de joc pe calculator.

Echipa a folosit pentru experimentul lor jocul ArcheAge, un joc de roluri online cu multiplayer masiv (MMORPG) în lume deschisă.

Cum ar reacționa omenirea la Sfârșitul Lumii?

În cadrul studiului, care a avut loc în timpul unui test beta, jucătorii au fost lăsați să joace în mod normal, îndeplinind misiuni, explorând, crescând în nivel și acumulând echipament după cum doreau.

Cu toate acestea, la sfârșitul celor 11 săptămâni, jucătorii știau că serverul va fi șters și că tot progresul și personajele lor vor fi pierdute.

„Și astfel, rezultatul (sau penalizarea) comportamentelor jucătorilor în joc din ultimele zile își pierde semnificația”, au scris cercetătorii.

Echipa a considerat că ștergerea lumii a oferit o bună reprezentare pentru sfârșitul lumii reale, oferindu-le jucătorilor posibilitatea ca acțiunile lor să nu aibă nicio consecință.

Rezultate surprinzătoare

Ei au crezut că îi va ajuta să răspundă la întrebări vechi de când lumea, dacă oamenii vor abandona idealurile morale în timp ce se apropie apocalipsa.

Echipa a analizat peste 270 de milioane de înregistrări ale comportamentelor jucătorilor din joc, cum ar fi datele de creștere în nivel și jurnalele de misiuni, pentru a vedea dacă comportamentul jucătorilor s-a schimbat atunci când au știut că „lumea se termină”.

Astfel, experimentul a descoperit ca jocul a fost surprinzător de pașnic, cu excepția câtorva jucători care au ales să devină mai violenți, scrie IFL Science.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Când va veni Sfârșitul Lumii, potrivit Pietrei Soarelui a aztecilor?

Isaac Newton era fascinat de Sfârșitul Lumii și chiar a făcut o predicție pentru anul 2060

Cum credeau filosofii și mitologia Greciei Antice că va fi sfârșitul lumii?

Simți că se apropie „sfârșitul lumii”? Oamenii au crezut la fel de-a lungul istoriei

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase