Home » Știință » Motivul ciudat pentru care fostul astronaut Buzz Aldrin, al doilea om pe Lună, poartă întotdeauna trei ceasuri la mână

Motivul ciudat pentru care fostul astronaut Buzz Aldrin, al doilea om pe Lună, poartă întotdeauna trei ceasuri la mână

Publicat: 26.07.2023

Cu ocazia împlinirii a 54 de ani de la misiunea istorică Apollo 11, Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, a publicat pe Twitter un selfie de la micul dejun.

Reacțiile care au urmat au fost numeroase însă, din păcate, efectul obținut a fost altul.

Motivul este acela că publicul a fost atras de cu totul altceva, și nu de mâncarea din fața lui Aldrin, care arăta excelent,: oamenii au reacționat la numărul de ceasuri pe care el le purta la ambele mâini.

Trei ceasuri la mână, obicei dobândit de la misiunea pe Lună

De fapt, era vorba despre un obicei pe care el l-a dobândit de la aselenizare. Potrivit lui Aldrin însuși, întotdeauna este văzut cu trei ceasuri la ambele mâini. Cu două dintre ele (Speedmasters de la Omega, lansate de NASA) a fost pe Lună, în vreme ce al treilea a rămas pe Pământ, „ca un ratat”, notează IFLScience.

„Vedeți voi, aveți nevoie de un număr mare (de ceasuri, n. r.), în caz că există o discrepanță, așa că trebuie să știți care este și cum”, a explicat el într-un interviu.

Edwin Eugene Aldrin Jr. (sau Buzz Aldrin) este un astronaut și inginer american, care a pășit pe Lună după Neil Armstrong, coechipierul său, pe 16 iulie 1969.

Al treilea ceas de la mâna lui Buzz face diferența

Având în vedere conceptul lui în privința ceasurilor, el a mai adăugat că în viitoarele misiuni ale NASA, ar trebui să fie folosită această strategie a sa, atunci când se decide numărul membrilor echipajului.

„Nu ar trebui să trimitem un număr egal de oameni pe Marte, pentru că vom avea contradicții 50/50”, a mai spus el.

Practic, al treilea ceas de la mâna lui Buzz Aldrin este cel care face diferența, dacă celelalte două indică ore diferite.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună

Misiunea Apollo 11 de aselenizare a fost reală, însă NASA nu ar fi putut controla o molimă selenară

Stanley Kubrick, regizorul despre care s-a spus că ar fi filmat aselenizarea lui Neil Armstrong

Muzica stranie auzită de astronauții Apollo 10 pe fața nevăzută a Lunii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase