Home » Știință » Prima grădină zoologică holografică din lume îi uimește pe spectatorii din Australia

Prima grădină zoologică holografică din lume îi uimește pe spectatorii din Australia

Publicat: 02.08.2023

Australia a făcut un salt îndrăzneț în viitorul divertismentului dezvăluind prima grădină zoologică holografică din lume, iar rezultatul este spectaculos.

Prima grădină zoologică holografică din lume a fost creată de cei de la Axiom Holographics, iar această atracție i-a lăsat pe oamenii din Brisbane cu gura căscată încă de la deschidere, în decembrie 2022.

Probabil vă întrebați ce este exact o grădină zoologică holografică? Aceasta înseamnă imagini 3D realiste cu animale care plutesc magic în aer chiar în fața ochilor. Este ca și cum ați păși într-o lume fantastică în care elefanții, girafele, dinozaurii și chiar și o balenă colosală de 25 de metri prind viață în detalii uimitoare. Având peste 50 de creaturi holografice expuse, această grădină zoologică este o Arcă a lui Noe virtuală, descrie Interesting Engineering.

Prima grădină zoologică holografică din lume face furori în Australia

Grădina zoologică holografică nu prezintă animale pur și simplu; este o experiență captivantă de proporții epice. Exponatele îi poartă pe privitori în călătorii palpitante, de la câmpiile vaste ale unui safari african până la peisajele friguroase ale Arcticii și chiar înapoi în timp pentru a hoinări alături de dinozauri în habitatele lor preistorice. Și nu în ultimul rând, mediile submarine fascinante îi fac pe spectatori să se simtă ca niște adevărați exploratori.

Ceea ce diferențiază această grădină zoologică de orice altă experiență de realitate virtuală este utilizarea ingenioasă a tehnologiei de ultimă oră a ecranelor holografice. Spre deosebire de căștile VR, care pot fi greoaie și izolante, creația companiei Axiom le permite mai multor persoane să vadă același spectacol în același timp.

Imaginați-vă bucuria de a experimenta aceste minuni împreună cu familia și prietenii, toate din perspective diferite, deoarece hologramele își mențin pozițiile chiar și atunci când oamenii se mișcă în jurul lor.

Unde în lume ar mai putea ajunge incredibilul spectacol?

Axiom Holographics și-a dat toată silința în crearea acestui tărâm fantastic. Le-au adăugat exponatelor efecte 4D, adăugând elemente precum vânt, temperatură și chiar mirosuri pentru a spori realismul. În timp ce stați în mijlocul unei brize arctice sau simțiți un miros al savanei sălbatice, vă veți trezi complet cufundați în aceste lumi uluitoare.

În interiorul imensei „grădini zoologice holografice” de 1.500 de metri pătrați, veți găsi două tuneluri impresionante de 20 de metri, împodobite cu ecrane pe trei laturi, și camere de 5 metri cu ecrane care înconjoară toți cei patru pereți. Camerele mai mici oferă aventuri în stilul unui escape room, cu ființe mai puțin cunoscute de la grădina zoologică, precum Dracula și Frankenstein.

Grădina zoologică holografică este creația directorului executiv al Axiom, Bruce Dell, care a visat la a teleporta vizitatorii în locuri la care aceștia puteau doar visa. Această atracție remarcabilă realizează tocmai acest lucru. De la a fi martor la dimensiunea unei balene în mărime naturală până la întâlnirea cu creaturi din timpuri și regiuni diferite, aceasta este o aventură diferită de oricare alta.

Grădina zoologică holografică din Brisbane, Australia, va mai fi deschisă doar timp de 6 luni, dar Axiom Holographics plănuiește să-și extindă spectacolul cu centre în Japonia, Texas și Europa.

Vă recomandăm să citiți și:

Uniunea Europeană și Belgia investesc 1,5 miliarde de euro într-un producător de cipuri

Pădurile din România vor fi monitorizate printr-un nou sistem

Primul medicament care încetinește progresia Alzheimer, aprobat în SUA

Zeci de oameni au rămas blocați în una dintre cele mai înalte telecabine din lume

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase