Home » Istorie » „Exploratorul” care a găsit mumii în Marele Canion

„Exploratorul” care a găsit mumii în Marele Canion

„Exploratorul” care a găsit mumii în Marele Canion
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.07.2023

În anumite colțuri ale Internetului, există grupuri de utilizatori care cred cu tărie că Muzeul Smithsonian ascunde dovezile potrivit cărora egiptenii au ajuns în Marele Canion din Statele Unite ale Americii și au lăsat în urma lor, acum mii de ani, hieroglife și, bineînțeles, mumii.

Astfel de teorii ale conspirației au apărut încă din anul 1909, atunci când cititorii ziarului Arizo na Gazette au dat de povestea exploratorului G. E. Kincaid și de călătoria lui de-a lungul fluviului Colorado.

Ziarul a publicat două părți ale călătoriei lui, iar în a doua, el povestește cum a observat intrarea într-o grotă, aflată la peste 600 de metri deasupra fluviului și s-a aventurat fără să stea pe gânduri, notează IFLScience.

Teoriile despre mumiile din SUA datează din anii 1900

„Atunci când am văzut urmele de daltă pe pereții de la intrare, am devenit interesat, mi-am pregătit arma și am intrat. În timpul acelei călătorii, am mers câțiva metri pe un pasaj, până când am ajuns la cripta în care am descoperit mumiile. Mormântul sau cripta în care se aflau mumiile este una dintre cele mai mari camere, iar pereții sunt înclinați la 35 de grade. Aici, erau niveluri pe care se aflau mumiile, fiecare ocupând câte un raft cioplit”, se arăta în relatarea din ziar a exploratorului.

Mai departe, în gazetă mai era subliniat că mumiile nu erau singure. Bărbatul a povestit că a adunat câteva relicve – exact așa cum a făcut și Indiana Jones – și a plecat, bunurile fiind trimise în Washington.

Exploratorul din ziar, copie fidelă a lui Indiana Jones

Totodată, reportajul mai subliniază că au fost găsite și vase, urne și cupe din aur și cupru, pe care Smithsonian le-ar fi analizat. Extrem de bizar este faptul că aceste obiecte ar fi prezentat hieroglife.

Totuși, poveștile mărețe necesită dovezi la fel de mărețe. Din păcate, aceste laude nu au în spate nici cea mai mică dovadă, pentru a fi demonstrată fie și o fărâmă de adevăr. Muzeul Smithsonian infirmă, desigur, faptul că ar fi fost implicat într-o asemenea cercetare și nici măcar nu sunt indicii care să arate că exploratorul Kincaid ar fi existat.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„O bucată din Paradis”. Cum a scos seceta la iveală un canion spectaculos?

Cel mai adânc canion din Sistemul Solar a fost fotografiat de satelitul Mars Express al ESA

Un strat de rocă din Marele Canion, vechi de 500 de milioane de ani, a primit oficial un nume

Rezerve ascunse de apă detectate în cel mai grandios canion din Sistemul Solar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase