Home » Știință » O femeie din Orientul Îndepărtat al Rusiei a trăit 80 de ani cu un ac înfipt în creier

O femeie din Orientul Îndepărtat al Rusiei a trăit 80 de ani cu un ac înfipt în creier

O femeie din Orientul Îndepărtat al Rusiei a trăit 80 de ani cu un ac înfipt în creier
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.10.2023

O femeie din Orientul Îndepărtat al Rusiei a trăit timp de 80 de ani cu un ac lung de trei centimetri înfipt în creier, au descoperit recent medicii.

Medicii au făcut descoperirea neașteptată în timpul unei tomografii computerizate. Specialiștii cred că femeia a fost victima unui infanticid eșuat efectuat de părinții ei și au declarat că nu vor încerca să scoată acul de teamă să nu-i agraveze starea.

„Astfel de cazuri în anii de foamete nu erau neobișnuite”, a declarat departamentul local de sănătate din îndepărtata regiune rusă Sakhalin.

O descoperire neașteptată în timpul unei tomografii computerizate

Autoritățile au precizat că părinții ei au decis probabil să își omoare copilul în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, deoarece femeia a trăit cu acul de trei centimetri lungime înfipt în creier „de la naștere”.

Această metodă era adesea folosită pentru a ascunde dovezile crimei, au mai explicat autoritățile.

În timpul războiului, penuria de alimente era răspândită în întreaga Uniune Sovietică, iar mulți oameni trăiau într-o sărăcie cruntă.

Metoda era adesea folosită pentru a ascunde dovezile crimei

„Acul i-a penetrat lobul parietal stâng, dar nu a avut efectul scontat – fata a supraviețuit”, a transmis departamentul local de sănătate.

Pacienta nu s-a plâns niciodată de dureri de cap din cauza rănii și nu a fost în pericol. „Starea ei este monitorizată de către medicul curant”, au mai anunțat autoritățile, potrivit ScienceAlert.

Un alt incident neobișnuit a avut loc recent pe secția de boli infecțioase de la Spitalul Canberra, Australia. Neurochirurgul Hari Priya Bandi a scos un vierme parazit de 8 cm lungime din creierul unei femei.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Test de cultură generală. Din ce este făcut creierul?

Iată meduza care își amintește trecutul deși nu are creier!

O companie de biotehnologie a implantat celule producătoare de dopamină în creierul pacienților

Test de cultură generală. Este creierul uman cel mai mare?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase