Home » Știință » Un astronaut britanic renunță la pensie ca să scrie istorie! Ce misiune de nerefuzat a primit?

Un astronaut britanic renunță la pensie ca să scrie istorie! Ce misiune de nerefuzat a primit?

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.10.2023

Ultimul astronaut britanic care s-a dus în spațiu renunță la pensie pentru a conduce prima misiune cu astronauți a Marii Britanii.

Tim Peak a plecat pentru ultima oară la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) ca astronaut al Agenției Spațiale Europene (ESA) în 2015.

Acum, Peak a primit o misiune de nerefuzat ce va implica patru astronauți britanici, iar agenția spațială a Regatului Unit colaborează cu Axiom, o companie americană ce organizează vizite la ISS. Proiectul este așteptat să coste 200 de milioane de lire sterline, deși banii nu vor veni de la contribuabilii britanici.

„Se întâmplă multe în sectorul spațial momentan”

„Se întâmplă multe în sectorul spațial momentan și cred că este fantastic pentru Regatul Unit să fie în prima linie a acestei noi ere de explorare”, a spus Peake, citat de The Guardian.

„Există mai multe obstacole de depășit, modelul financiar trebuie să fie asigurat, alegerea echipajului și antrenamentele, iar NASA trebuie să aprobe misiunea și trebuie să identifice o dată pentru plecarea la Stația Spațială Internațională”, a mai adăugat astronautul.

„Posibilitatea unei misiuni istorice a Regatului Unit cu Axiom Space are potențialul de a inspira o întreagă nouă generație să-și dorească să ajungă la stele”, a spus George Freeman, membru al Parlamentului britanic și ministru în cadrul departamentului de știință al țării.

„Forțarea limitelor inovației pentru avansul civilizației”

Deși încă nu au fost anunțați cei trei membri de echipaj care se vor alătura lui Peake, există unele zvonuri. Presa britanică a relatat că s-ar putea să fie vorba despre sportivul paralimpic John McFall, primul astronaut cu dizabilități al lumii, astronomul Rosemary Coogan și chimistul Meganne Christian.

„Axiom Space așteaptă cu nerăbdare să lucreze alături de agenția spațială a Regatului Unit la o viitoare misiune de zbor spațial uman. Împreună, vom valorifica beneficiile microgravitației și vom ajuta la forțarea limitelor inovației pentru avansul civilizației”, a declarat Michael Suffredini, director executiv al Axiom.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Adevărata vârstă a Lunii, dezvăluită cu mostrele aduse de astronauții Apollo 17 pe Pământ

Un fost astronaut NASA a descoperit „o minciună enormă” atunci când a privit Pământul din spațiu

Motivul ciudat pentru care fostul astronaut Buzz Aldrin, al doilea om pe Lună, poartă întotdeauna trei ceasuri la mână

NASA a reciclat 98% din sudoarea și urina astronauților de pe Stația Spațială Internațională

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase