Home » Știință » Prada va proiecta noile costume spațiale pentru astronauții NASA

Prada va proiecta noile costume spațiale pentru astronauții NASA

Prada va proiecta noile costume spațiale pentru astronauții NASA
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14.10.2023

Astronauții NASA vor zbura „pe picior mare”. Casa de modă de lux Prada va ajuta la proiectarea costumelor spațiale pentru misiunea pe Lună din 2025.

Casa de modă italiană va proiecta costumele alături de o altă companie privată, Axiom Space. Într-un comunicat de presă, Axiom a precizat că Prada va aduce în cadrul proiectului expertiza în materie de materiale și de producție.

Unul dintre astronauți a declarat pentru BBC că a considerat că Prada se ridică la înălțimea provocării datorită experienței în materie de design.

Această experiență a fost acumulată nu doar pe podiumurile din Milano, ci și prin implicarea Prada în competiția de navigație America’s Cup.

Astronauții NASA vor zbura „pe picior mare”

„Prada are o experiență considerabilă cu diferite tipuri de țesături compozite și ar putea, de fapt, să aducă o contribuție tehnică reală la straturile exterioare ale noului costum spațial”, potrivit profesorului Jeffrey Hoffman, care a zburat în cinci misiuni NASA și a efectuat patru plimbări în spațiu.

Dar a spus că oamenii nu ar trebui să se aștepte să vadă astronauți în „costume la modă sau cu alte modele fanteziste de genul acesta”. „Menținerea unui mediu termic bun este cu adevărat un lucru esențial”, a adăugat Hoffman.

„Un costum spațial este într-adevăr ca o navă spațială în miniatură. Trebuie să asigure presiune, oxigen și să te mențină la o temperatură rezonabilă”, a adăugat el.

Modelele Prada vor fi folosite în misiunea Artemis 3

La începutul acestui an, Axiom a dezvăluit un costum spațial, despre care a declarat că va fi purtat în viitoarea misiune Artemis 3. Costumul cântărea 55 kg și se spunea că se potrivește mai bine pentru femei.

Într-un comunicat de presă, Artemis și Prada au declarat că vor folosi „tehnologii și design inovator” pentru a permite „o explorare a suprafeței lunare mai mare ca niciodată”.

Misiunea Artemis 3, în care se vor regăsi modelele Prada, va urma misiunii Artemis 2, care va implica zborul unei capsule în jurul Lunii la sfârșitul anului viitor sau la începutul anului 2025.

Artemis 2 va avea în componență prima femeie și primul astronaut de culoare desemnat vreodată pentru o misiune lunară – Christina Kock și, respectiv, Victor Glover.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Sistemul imunitar al astronauților ar putea fi perturbat de microgravitație

NASA ne arată cum aruncă „gunoiul” astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale

Astronauții vor primi ajutor în spațiu din partea unor roboți cu piele inteligentă

Astronauții chinezi au cultivat celule stem din sânge uman în spațiu

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase