Home » Timp Liber » D-events (Noiembrie)

D-events (Noiembrie)

D-events (Noiembrie)
Publicat: 06.11.2007
www.descopera.ro iti recomanda: O expozitie inedita de fotografie aeriana, Expozitia de arta plastica Arhiva Demarco, Expozitia Pictori romani, germani si maghiari in centre artistice europene si Expozitia Piata de artizanat

Unde? Muzeul National de Istorie a Romaniei, Bucuresti
Cand? 4 octombrie – 18 noiembrie 2007
Ce? O expozitie inedita de fotografie aeriana: Zbor in trecut. Incepând din anii ‘60, Georg Gerster (Elvetia), unul dintre cei mai apreciati autori de fotografii luate din avion, a documentat situri arheologice de pe cinci continente, realizand imagini care fascineaza nu doar datorita perfectiunii tehnice si calitatii estetice, ci si valorii lor ca sursa de informatii. Zbor in trecut reuneste 251 de fotografii si reprezinta prima expozitie pe plan mondial care permite o privire globala, prin intermediul fotografiilor arheologice din avion. Cele 74 de fotografii din sectiunea Priviri asupra trecutului României ofera o viziune ampla asupra celor mai importante monumente culturale de pe teritoriul actual al României. Dintre acestea,16 fac parte din patrimoniul cultural mondial.

Unde? Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal, Sibiu
Cand? 2-20 noiembrie 2007
Ce? Expozitia de arta plastica Arhiva Demarco – Contemporary Exhibiting. Expozitia se prezinta nu doar ca un fragment de istorie artistica locala, ci si ca un omagiu adus unui mare prieten al artistilor locali si al culturii române. Richard Demarco s-a numarat printre primii cunoscatori de arta contemporana si galeristi care s-au aventurat la Bucuresti, vizitând pe rând atelierele mai multor creatori români si initiind o serie de evenimente artistice internationale in scopul promovarii si dezvoltarii artei românesti. 

Unde? Muzeul National Brukenthal, Sibiu
Cand? 13 noiembrie – 30 decembrie 2007
Ce? Expozitia Pictori romani, germani si maghiari in centre artistice europene. Manifestarea valorifica fondul de pictura nationala al Muzeului Brukenthal si evidentiaza relatiile permanente pe care artistii din acest areal le-au avut cu cele mai efervescente centre artistice europene: Viena, München, Paris, Berlin, pe parcursul secolului al XIX-lea si in perioada interbelica.

Unde? Muzeul Taranului Roman, Bucuresti
Cand? 18 octombrie – 15 noiembrie 2007 
Ce? Expozitia Piata de artizanat deschide colectiile Muzeului Taranului Roman spre obiectele de data recenta si spre productia neoartizanala, urmarind sa reflecte schimbarile din lumea satului. Ea isi propune sa provoace o noua perceptie asupra taranului, mai apropiata de ceea ce este acesta in realitate, fara aura idilica pe care ne-am obisnuit sa i-o atribuim. Obiectele expuse sunt diverse, unele putand fi clasate de catre specialisti in categoria kitsch-lui, altele cotate ca fiind traditionale. Si intr-un caz, si in celalalt, ele ilustreaza productia si consumul de artizanat, dinamica transformarilor produse pe teritoriul „marketizarii“ traditiilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase