Home » Timp Liber » Cate lucruri au ramas de inventat – Smart Nation

Cate lucruri au ramas de inventat – Smart Nation

Cate lucruri au ramas de inventat – Smart Nation
Publicat: 09.08.2013
Un interviu cu Bogdan Bucurei, directorul de management al produselor la UPC Romania, despre punctul T-zero de pornire al tuturor inventiilor, despre cat de important este timpul unui proces de mentorat si despre noua intelegere a IT-ului in domeniile viitorului.
Care a fost motivul pentru care ai acceptat sa devii mentor in cadrul programului Tech School?
 
Cred ca sintagma ca in viata trebuie sa plantezi macar un pom trebuie adaptata de fiecare din noi astfel incat sa contribuim cu ce putem noi mai bine si nu ad literam cu un plus de vegetatie (iubesc natura, sa nu fiu inteles gresit). Pentru mine, pomul care trebuie plantat este sa ofer din experienta mea celor care vin din urma, societatea trebuie sa evolueze si nu sa piarda timpul gresind in aceleasi lucruri ca cei de dinainte. Mi-a placut intotdeauna sa ii ajut pe oameni si am mai multi cunoscuti in a caror cariera am pus si eu cateva caramizi si o mistrie de mortar.
 
In ce masura consideri ca participarea in calitate de mentor Tech School te va ajuta in activitatea profesionala?
 
Asezarea gandurilor, timpul alocat pentru a povesti cu cap si coada experientele este de nepretuit si pentru mentor cel putin la fel de mult ca pentru mentorat. Ritmul actual al vietii nu-ti permite introspectia, insa in calitate de mentor trebuie sa o facem.
 
Cat de mult crezi ca sunt tinerii de astazi fascinati de faima adusa de noile tehnologii inventatorilor si cat de dorinta de a transforma cu adevarat lumea?
 
Intotdeauna vor fi oameni care construiesc lucruri, unii care se bucura de ele, faima nu vine neaparat pentru cei care le construiesc. Nu mai sunt atat de multe lucruri de inventat in lume, secretul sta in alegerea mixului potrivit, dar se bazeaza pe cunoastere (tehnologii, dar mai important comportamentul oamenilor). iPhone a venit ca un produs inovativ, dar construit cu tehnologii existente in piata, reteta completa a contat si nu ingredientele.
 
 
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase