Home » Timp Liber » Cele mai bune gadgeturi pentru camping – Smart Nation

Cele mai bune gadgeturi pentru camping – Smart Nation

Publicat: 11.09.2013
Scris de Smart Nation
Ai de gand sa parasesti civilizatia la o drumetie cu cortul? Ca sa ai parte de cea mai placuta aventura, noi iti aratam ce gadgeturi nu trebuie sa-ti lipseasca din kit-ul de camping!
 
Lanterna “Transformers”
 
Atunci cand pleci cu rucsacul in spate, ai nevoie de cat mai putine lucruri. Pe acest principiu a fost inventat si gadgetul urmator, care se poate transforma in 3 lucruri utile: felinar pentru cort cu durata de pana la 50 de ore daca reglezi intensitatea; lanterna care concentreaza raza de lumina pana la 75 de metri, cu setare de stroboscop pentru SOS; si nu in ultimul rand, alimentator de baterie cu port USB pentru telefon!
 
Sursa foto:  http://www.techradar.com/news/portable-devices/high-tech-survival-gear-8-gadgets-you-shouldn-t-camp-without-1151978
 
 i-scutul subacvatic
 
Pentru ca nu te desparti nicaieri de telefonul tau, iata cum sa-l protejezi de cazaturi si in acelasi timp sa ii maresti functionalitatile! Aceasta husa waterproof pentru iPhone detine o baterie integrata care dubleaza viata telefonului. Pentru asta mai are un AS in “maneca” din spate: un incarcator solar! In plus, daca ai porniri artistice, cu aceasta husa poti realiza fotografii la mare adancime…acvatica!
 
 
Sursa foto: http://www.mensfitness.com/gear/workout-gear/10-high-tech-camping-gadgets-you-need?page=7
 
Tableta Walkie-Talkie
 
Daca esti in padure si ai nevoie de un ghid complet, apeleaza la gadgetul de fata. Detine un ecran ce utilizeaza o cantitate redusa de energie si are un GPS uimitor care iti ofera acces la harti de traseu. Iar daca vrei sa stii cand sa pornesti la drum, senzorii incorporati vor detecta starea vremii in detaliu! In plus, te poti conecta la frecvente radio aflate la peste 20 de mile si trimite mesaje oricand simti nevoia de putina comunicare.
 
Sursa foto: http://www.treehugger.com/gadgets/10-best-gadgets-have-camping-trip.html
 
Gadgetul sociabil
 
Vrei sa fii usor de gasit si sa-i tii pe toti la curent cu explorarile tale? O statie de comunicatii prin satelit e exact ce iti trebuie: poti trimite un SOS de oriunde te-ai afla si iti permite sa trimiti mesaje, sa postezi pe Twitter sau sa iti trimiti punctul de localizare prin GPS.
 
Sursa foto: http://www.techradar.com/news/portable-devices/high-tech-survival-gear-8-gadgets-you-shouldn-t-camp-without-1151978
 
Bucatarul padurii
 
Dupa atata catarat pe munti, pofta de mancare te ajunge din urma! Pentru asta a fost realizat acest generator foarte usor sub forma de cratita care transforma caldura in curent electric. Tot ce trebuie sa faci e sa iti prepari linistit supa, deasupra unei surse de caldura, iar gadgeturile tale vor fi alimentate simultan. E echipata cu un port USB si perfect rezistenta la focul de tabara.
 
Sursa foto: http://www.treehugger.com/gadgets/10-best-gadgets-have-camping-trip.html
 
Bonus
 
Nu e un gadget, dar poate fi extrem de utila! Daca esti racit sau pur si simplu trebuie sa vizitezi padurea de urgenta noaptea, hartia fosforescenta te scuteste de scotocitul cu lanterna si de gandurile bune ale colegilor tai, proaspat treziti. Iar cu putina imaginatie, poti confectiona un mini-steag pentru a-ti face cortul mai usor de gasit.
 
Sursa foto: http://pinterest.com/pin/177118197817152644/
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase