Home » Timp Liber » Campania „BICICLEŞTI”, sâmbătă pe Kiseleff şi Calea Victoriei începând cu ora 11:00. HARTA străzilor care vor fi deschise pentru mişcare curată

Campania „BICICLEŞTI”, sâmbătă pe Kiseleff şi Calea Victoriei începând cu ora 11:00. HARTA străzilor care vor fi deschise pentru mişcare curată

Campania „BICICLEŞTI”, sâmbătă pe Kiseleff şi Calea Victoriei începând cu ora 11:00. HARTA străzilor care vor fi deschise pentru mişcare curată
Publicat: 18.10.2013
La doar două zile după ce gândul şi Pro Sport au lansat campania "BICICLEŞTI", iniţiativă susţinută de mii de bucureşteni pe reţelele de socializare, autorităţile au confirmat vineri deschiderea oraşului pentru iubitorii de mişcare, fie ei biciclişti sau simpli trecători.

„Având în vedere campania Gandul şi PRO SPORT de a da curs iniţiativei civile BICICLESTI, Primaria Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret pune la dispoziţia bucureştenilor dornici de mişcare în aer liber Calea Victoriei între str. Doamnei şi Splaiul Independenţei şi Şoseaua Kiseleff între Arcul de Triumf şi P-ţa Victoriei”, a anunţat Primăria Capitalei.

Traficul va fi restricţionat, pe traseul menţionat, în zilele de sâmbătă 19 octombrie, precum şi sâmbătă şi duminică viitoare, pe 26 şi 27 octombrie 2013.

Gândul şi PRO SPORT au lansat în urmă cu o săptămână campania „BICICLEŞTI”, iniţiativă prin care ne-am propus să trasăm cea mai mare pistă de activităţi sportive de weekend. Aşadar, am cerut public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul auto de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susţinere pe Facebook sau accesând aplicaţia disponibilă pe reţeaua de socializare.

Pe parcursul campaniei au fost fost prezentate mai multe materiale despre perioada în care cuvântul „promenadă” era des întâlnit în vocabularul bucureştenilor, dar şi despre măsurile luate de alte ţări pentru a-şi încuraja cetăţenii să facă mişcare, precum şi infrastructura dezvoltată în acest sens.

Bucureştiul se poate „lăuda” la ora actulă doar cu şapte piste pe care pot circula bicicliştii care au o lungime totală de câţiva kilometri, în ciuda faptului că începând din anul 2008 s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului „pe două roţi”, cu patru kilometri în plus decât în Budapesta.

Cele mai multe rute pentru biciclişti au fost însă desfiinţate ulterior de Poliţie, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu se găseau la nivelul carosabilului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase