Home » Timp Liber » Alegerea noastra: Ice Age 1 si 2

Alegerea noastra: Ice Age 1 si 2

Publicat: 18.07.2006
E suficient sa vezi pregenericul filmului Ice Age, pentru a te binedispune instantaneu, a lasa toate grijile deoparte si a urmari, cu ochii rotunjiti de o placere copilareasca, trasnaile de pe ecran. O veverita suie alearga dupa o ghinda cu o incapatanare teribila, dandu-se de-a berbeleacul si cazand in cap, rostogolindu-se si icnind, facand totul (si ceva in plus) pentru a ramane in posesia micului sau trofeu culinar.

Vremurile sunt grele, pare sa ni se atraga atentia; si o uriasa coloana de animale si animalute pornite in migratie dincolo de imperiul de gheata nu face decat sa confirme regimul ?glacial? al alimentatiei si vietii din Ice Age.

Insa dincolo si dincoace de viata grea, dura, complicata, exista filonul de aur al prieteniei. Acesta traverseaza ghetarii si alatura banchizele, anuleaza diferentele si apropie contrariile. Un mamut singuratic, puternic si morocanos (Manfred), un lenes pitic vorbaret, neajutorat si caraghios (Sid), o felina cu toate reflexele speciei si cu un umor sadic sticlindu-i in ochi si pe colti (Diego) formeaza una dintre cele mai trasnite echipe din desenele animate ? pentru copii de la 5 la 75 de ani ? din cate s-au putut vedea pe ecrane. Fiecare trebuie sa renunte la ceva din felul lui de a fi pentru ca acest uimitor trio sa nu se destrame.

Diego se imblanzeste, Manny devine mucalit, Sid isi descopera nebanuite rezerve de curaj. Pe langa intamplarile captivante si splendida cromatica a filmului, ceea ce te face dependent de Ice Age este umorul debordant al dialogurilor. E, de altfel, punctul forte al unor filme ca Shrek, Madagascar, Shark Tale: desene animate care au inlocuit vechea paradigma Walt Disney (mai ?cuminte?, lirica, educativa) cu una noua, ironica, parodica, sfichiuitoare. Povestea merge mai departe, cu Ice Age 2. Dezghetul, in cele opt carti editate de Corint Junior si in filmul ce va dezgheta foarte curand cinematografele din Romania. Ar fi regretabil, deplorabil, inimaginabil sa le ratati.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase