Home » Travelling » Disneyland in camera de hotel

Disneyland in camera de hotel

Publicat: 05.09.2007
Fantasmele clientilor impun proprietarilor din lumea intreaga sa adapteze cat mai creator- sau delirant- cu putinta conceptul tradi­tional al camerei de hotel, transformata intr-un veritabil parc de distractii.

Wildflower Hall Amatorii de jacuzzi pe „acoperisul lumii“, in Himalaya, pot face asta in aer liber, printre pinii si cedrii care cresc la altitu­dinea de 2.500 metri, in fosta resedinta a lordului Kitchener, viceregele Indiei, de la Simla (Himachal Pradesh), convertita de catre lantul Oberoi in hotel de lux.

Eggers La aceasta ferma din Saxonia Inferioara, ospitalitatea germana face ca turistilor sa li se ofere paturi de paie, care, pe langa confortul ancestral, par sa asigure si cea mai explicita legatura ecologista cu natura. Lenjeria de corp este, insa, absolut necesara in aceste conditii.

Inn Ankihabara Japonezii au inventat, inca din 1979, claustrofobia cu semn schimbat: pentru echivalentul a 30 de euro, poti sa iti petreci noaptea intr-un soi de cusca high-tech cu dimensiunile de 2×1 metri. Ceea ce, la origine, reprezenta solutia pentru o acuta lipsa de spatiu, astazi constituie o chestiune de trend.

Balea Lac Dupa modelul hotelurilor de gheata din Laponia (fie ea suedeza sau finlandeza), intreprinzatorii romani incearca sa transforme habitatul hotelier in frigider. Se doarme pe o lavita de gheata „imblanzita“ cu cearsafuri si blanuri, in timp ce aerul conditionat se dovedeste a fi absolut inutil la minus 4 grade…

Grand Hyatt Superlativul Hyatt este gazduit de ultimele 33 de etaje ale unui zgarie-nori de 421 metri din Shanghai. Cele 555 de camere sunt repartizate in jurul unui atrium spectaculos, in care scarile in spirala inconjoara un „abis“ de 115 metri adancime si 27 metri diametru. Majoritatea camerelor au cate doi pereti integral din geam.
Propeller Island Cele 45 de camere ale resortului berlinez au, fiecare, o tema anume, ilustrata de artistul Lars Stroschen. „Libertatea“, de pilda, reproduce o celula dintr-o inchisoare, in timp ce denumirile altor apartamente vorbesc de la sine: „Patul zburator“, „Camera oglinzilor“, „Doi lei“ sau chiar „Chicken Curry“.

The Outpost In timp ce faci baie in camera ta, poti vedea elefantii scaldandu-se in raul din apropiere: acesta este cel mai ofertant „Avanpost“ catre savana sud-africana si e compus din 12 apartamente cu vedere panoramica spre salbaticia netrucata (de fapt, ineditul hotel este situat in interiorul Parcului National Kruger).
Poseidon Resort Pentru 2008, americanul Bruce Jones propune un hotel submarin intr-o laguna din Insulele Fiji. Ca sa retraiesti scene din faimosul roman 20.000 de leghe sub mari al lui Jules Verne, va trebui sa intrebuintezi serios cardul de credit, o camera urmand sa coste 12.000 euro pe noapte.

Windsor Cele 24 de camere ale micului hotel exclusivist de la Nisa sunt, fiecare, decorate de cate un artist contemporan din sfera experimen­talis­mului. Cea din fotografie i-a fost incredintata unui star local al pop art-ului, Ben (pe numele sau complet, Benjamin Vautier) si tradeaza, in forma grafica, toate anxietatile existentei contemporane.

Wigwam Village Pe celebrissima Route 66, s-a deschis in Arizona, inca din 1950, un motel etno, dedicat prelucrarii comerciale a mostenirii indigenilor americani. Camerele reproduc, usor stilizat, modelul cortului indian (wigwam), insa dotarile interioare nu au nimic din austeritatea modului de viata al lui Winnetou.

Foto: Guliver, Reuters, Keystone

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase