Home » Cultură » Picasso a pictat deasupra unei alte opere pentru a crea una dintre capodoperele sale

Picasso a pictat deasupra unei alte opere pentru a crea una dintre capodoperele sale

Publicat: 21.02.2018
Pablo Picasso a pictat peste opera altui artist pentru a crea una dintre capodoperele sale. Descoperirea a fost anunţată recent în cadrul unei conferinţe din Austin.

O echipă de cercetători au utilizat o tehnică de imagistrică noninvazivă pentru a descoperi un peisaj sub pictura din 1902, La Misereuse Accroupie,  a lui Pablo Picasso. Conform Mail Online, specialiştii au descoperit de asemenea că artistul a pictat chiar şi pe deasupra primei sale încercări, înainte de a finaliza capodopera ce se află în prezent în Toronto, Canada. 

Credit: Galeriile de Artă din Onatario

La Misereuse Accroupie este o operă ce face parte din Perioada Albastră a pictorului, moment în care Picasso a utilizat mult culoarea albastru şi verde. Atunci când Galeriile de Artă din Onatario au primit tabloul au observat o textură neobişnuită sub acesta, fapt ce sugera existenţa unei compoziţii diferite sub principala pictură. 

Credit: Galeriile de Artă din Onatario

Specialiştii au utilizat spectroscopie imagistică de reflexie, pentru a oberva straturile picturii, şi fluorescenţă cu raze-X, pentru a crea compoziţia pigmenţilor. În 24 de ore aceştia au analizat 70% din pictură. La bază au descoperit un peisaj realizat de un alt pictor anonim din Barcelona. Se pare că Picasso a răsturnat imaginea peisajului la 90 de grade către dreapta pentru a construi postura femeii din tabloul său. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase