Home » D:News » Fosile de liliecii uriasi descoperite in Africa

Fosile de liliecii uriasi descoperite in Africa

Fosile de liliecii uriasi descoperite in Africa
Publicat: 05.03.2008
Intr-un raport recent din “Jurnalul Paleontologiei Vertebratelor”, savantii relateaza descoperirea a sase noi specii de lilieci, datand din urma cu 35 de milioane de ani, ceea ce arunca o noua lumina asupra evolutiei timpurii a liliecilor.

A fost nevoie de peste 25 de ani de munca de teren pentru a strange cele 33 de specimene care formeaza baza noului studiu: “asta inseamna aproape un specimen pe an – un efort destul de mare pentru o singura fosila”, a declarat Erik Seiffert, un paleontolog al Universitatii Stony Brook.
“Dar, acestea demonstreaza importanta pe care rabdarea si programele de teren pe termen lung o au in stiinta. Printre noile specii exista ’’un gigant’’, care desi cantareste mai putin de jumatate de kilogram, reprezinta una dintre cele mai mari fosile de liliac descoperita” a declarat Greg Gunnell, un paleontolog al Universitatii din Michigan.  
Fosilele acestor vietati din preistorie sunt rare in Africa. Numai cateva ramasite fragmentare din Egipt, Maroc, Tanzania si Tunisia erau cunoscute anterior.

Descoperirea noilor specii de lilieci ilustreaza o bogatie remarcabila, si anterior nebanuita, a varietatii vietii din Africa din urma cu 34-37 milioane de ani.
Aceste descoperiri furnizeaza noi informatii importante pentru a intelege evolutia familiilor de lilieci din zilele noastre.

Sursa: sciencedaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase