Home » D:News » Devine Internetul o Entitate Malefica ?

Devine Internetul o Entitate Malefica ?

Devine Internetul o Entitate Malefica ?
Publicat: 27.03.2009
Teoria conform careia o entitate inteligenta, fie ea aflata pe plan virtual, care prezinta abilitate, limbaje complexe si este constienta de sine, poate fi considerata o creatura arificiala non-umana, castiga din ce in ce mai multi adepti. Problema se complica atunci cand entitatea in cauza este insusi Internetul, iar posibilitatea ca acesta sa devina malefic si sa incerce controlul oamenilor, pare din ce in ce mai aproape de realitate.

Portalul Daily Galaxy a postat recent o teorie conform careia Internetul evolueaza din ce in ce mai repede spre atributele unei forme de viata inteligente. Teoria porneste de la situatiile tot mai dese in care programele de computer alaturi de retelele de comunicare, prezinta deja caracteristicile unor forme de viata organice. Programele de calculator ar fi inceput deja sa demontreaze chiar o forma de “evolutie” proprie. Situatia in sine nu este de loc una noua, profesolul german Dietrich Doner, anticipand o astfel de situatie inca din anul 1918, cand lucrarea sa, Mecanismele Mintii (Zur Mechanik des Geistes), sustinea ipoteza conform careaia mintea umana este constuita pe principii mecanice.
Problema care se intrevede in viitorul apropiat vizeaza atat forma pe care o va lua acesta retea de viata artificiala , cat si posibilitatea ca Internetul sa-si  dezvolte o constiinta proprie care-l poate indemna candva nu doar sa ia decizii independente, ci sa actioneze voit contra oamenilor. Cercetatorii concluzioneza glumind despre momentul in care o retea imensa formata din 90% spam, 9% continut porno si restul bloguri ,va deveni constienta, viitorul nu suna deloc bine pentru oamenire…

Sursa:  Environmental Graffiti, Daily Galaxy, Wikipedia

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase