Home » Maratoanele Descopera » Descopera istoria amorului » Oraşele europene ale iubirii. Cinci destinaţii spectaculoase din Europa pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Oraşele europene ale iubirii. Cinci destinaţii spectaculoase din Europa pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Publicat: 09.02.2015
Februarie este luna iubirii în întreaga lume, iar românilor le place atât de mult dragostea încât o sărbătoresc de două ori: pe 14, de Valentine's Day, şi pe 24, prin autohtonul Dragobete. Nu există un mod mai plăcut de a celebra iubirea ca o călătorie în cuplu, pe parcursul căreia ai parte de răsfăţ şi ajungi să vizitezi şi să cunoşti locuri noi şi inedite. Nu trebuie să pleci departe pentru a te bucura de toate acestea. Este de ajuns să cumperi rapid biletele de avion şi să îţi faci bagajele. Ajungi în destinaţiile ideale pentru o escapadă în doi în doar câteva ore.

Descoperă îţi recomandă cinci oraşe europene perfecte pentru o vacanţă de cuplu în luna iubirii.

Parisul de Ziua Îndrăgostiţilor

Capitala europeană a dragostei este, indiscutabil, Parisul. Oraşul îndrăgostiţilor atrage an de an cupluri din toate colţurile lumii. Îndrăgostiţii fac plimbări de-a lungul Senei şi se opresc mereu în faţa lacătelor iubirii, promisiuni de dragoste făcute de cupluri pe parcursul anilor, prinse de balustradele Podului Artelor care traversează inima capitalei franceze.

Foto: Ciprian Hord/Mediafax Foto

O vizită la Turnul Eiffel nu trebuie ratată. Faimoasa construcţie ce măsoară 324 de metri înălţime oferă o panoramă inedită celor 7 milioane de vizitatori care se opresc aici anual şi poate reprezenta un loc perfect pentru o servi o cină romantică.

Foto: Lionel Bonaventure/Mediafax Foto/AFP

Plimbările prin arondismentul 18 al Parisului, în Montmartre, sunt şi ele indicate pentru cuplurile care ajung în vacanţă în Oraşul Luminilor. Numeroşi artişti au ales de-a lungul timpului acest colţ al Parisului pentru studiourile lor. Printre aceştia s-au numărat Salvador Dali, Amedeo Modigliani, Claude Monet şi Pablo Picasso. Turiştii întâlnesc şi astăzi artişti în Place de Tertre şi se pot lăsa pictaţi de ei, după care pot merge câteva sute de metri pentru a ajunge la impozanta Bazilică Sacre Coeur.

Foto: Patrick Kovarik/Mediafax Foto/AFP

Un popas care nu trebuie ratat este şi cel la Perete Iubirii, creat în Montmartre în anul 2000 de Federic Baron şi Claire Kito. Peretele cuprinde  inscipţii care traduc expresia „te iubesc” de 311 ori, în 250 de limbi, şi atrag an de an îndrăgostiţi din întreaga lume.

Foto: Wikipedia

Santorini de Valentine’s Day

Paradisul alb al insulei greceşti atrage cupluri din Europa şi nu numai, căpătându-şi astfel numele de „Insula Îndrăgostiţilor”. Turiştii se pot bucura aici de panorame cu totul deosebite şi pot admira din Oia sau Fira cele mai frumoase apusuri.

Foto: Publimedia/Shutterstock

Casele albe şi cupolele albastre te însoţesc la tot pasul şi dau insulei vulcanice un aer cu totul deosebit. Un plus de valoare este adăugat acestei destinaţii de ruinele oraşului antic care se înalţă la câteva sute de metri deasupra mării.

Foto: luxetravel.com

Îndrăgostiţii se pot caza la resorturi de lux, se pot plimba pe plajele cu nisip roşu sau pe cele acoperite cu pietricele negre, ca Perissa sau Kamari şi pot servi o cină romantică, pe malul mării, la tavernă.

Manarola de Ziua Îndrăgostiţilor

Situată între Genova şi Pisa, provincia La Spezia a fost considerată mereu o sursă de inspiraţie pentru numeroşi poeţi şi o destinaţie ideală pentru turiştii îndrăgostiţi de spectaculos. O mică aşezare de aici a captat atenţia turiştilor din toată lumea şi poate fi o destinaţie ideală pentru îndrăgostiţii aflaţi în căutarea unei atmosfere relaxante şi a unor peisaje de poveste.

Este vorba despre Manarola, aşezare care dă impresia unei avalanşe colorate care se prăvăleşte în mare graţie caselor vopsite în culori pastelate. Frumuseţea acestui orăşel este recunoscută şi de UNESCO, motiv pentru care Manarola a fost inclus în patrimoniul mondial.

Foto: Wikipedia

Localnicii sunt pescari sau au podgorii de pe urma cărora reuşesc să producă un vin devenit faimos la nivel internaţional.

Foto: Olivier Morin/Mediafax Foto/AFP

Cuplurile care aleg această mică localitate italiană ca destinaţie de vacanţă se pot plimba pe „Cărarea iubirii”, drumul dintre Manarola şi Riomaggiore, sau pot vizita podgoriile aflate deasupra orăşelului surprins şi în picturile lui Antonio Discovolo.

Bruges de Ziua Îndrăgostiţilor

Oraşul belgian este supranumit şi „Veneţia de Nord” graţie numeroaselor canale de care este traversat şi atmosferei romantice pe care o poţi simţi la tot pasul. O plimbare cu barca poate fi, de altfel, o modalitate ideală de a admira clădirile istorice din Bruges.

Foto: Publimedia/Shutterstock

Odată ajunşi aici, turiştii nu trebuie să rateze Onze Lieve Vrouwekerk (Biserica Maicii Domnului) care adăposteşte una dintre cunoscutele sculpturi ale lui Michelangelo  – Madonna – imaginea Feciorei realizată din marmură, şi nici Bazilica Sfântului Sânge, locul unde se păstrează o fiolă care se consideră că ar conţine chiar sângele lui Iisus Hristos.

Foto: Wikipedia

Îndrăgostiţii pot încerca aici circa 500 de tipuri diferite de bere şi numeroase specialităţi din ciocolată şi îşi pot cumpăra suveniruri cu faimoasele şi delicatele broderii de Bruges.

Split de Ziua Îndrăgostiţilor

Aceasta este o destinaţie din Croaţia apreciată în special de fanii serialului „Urzeala tronurilor” (Game of Thrones).

Foto: businessinsider.com

Cuplurile pot vizita astfel străzile din Meeren, sala tronului Mamei Dragonilor – Daenerys Targaryen – sau se pot plimba prin grădinile din King’s Landing (Debarcaderul Regelui).

Foto: Wikipedia

Palatul lui Diocleţian, reşedinţa imperială fortificată construită pentru împăratul cu acelaşi nume, a trecut testul timpului şi rămâne şi astăzi un obiectiv care nu trebuie trecut cu vederea de către turiştii care ajung în Croaţia.

De Valentine`s Day 2015 ţi-am pregătit o serie de articole incitante despre  istoria amorului, cu secrete, curiozităţi şi destinaţii inedite. Vezi detalii!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase