Home » D:News » A fost descoperită o fotografie rară, realizată la 30 de minute după bombardamentul atomic de la Hiroshima (FOTO)

A fost descoperită o fotografie rară, realizată la 30 de minute după bombardamentul atomic de la Hiroshima (FOTO)

Publicat: 09.01.2013
Cercetătorii de la Muzeul Păcii din Hiroshima au anunţat descoperirea unei imagini rare ce înfăţişează norul ciupercă format în urma bombardamentului atomic în momentul în care acesta s-a împărţit în două elemente suprapuse.

Specialiştii cred că imaginea alb-negru a fost realizată la aproximativ 30 de minute după bombardamentul din 6 august 1945, de la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de hipocentru.

„Cărţile de istorie menţionează existenţa acestei fotografii, însă acum este pentru prima dată când reuşim să o şi vedem”, a explicat un curator din cadrul Muzeului Păcii din Hiroshima.

„O imagine ca aceasta, ce arată norul ciupercă împărţit în două elemente, este foarte rară”, a mai spus reprezentatul muzeului.

Fotografia a fost descoperită în materialele referitoare la bombardament ce se găseau în Şcoala Generală Honkawa din Hiroshima. 

Cele mai cunoscute imagini ale efectelor bombardamentului atomic sunt cele realizate din aer de armata americană.

Bomba „Little Boy” a fost lansată deasupra Hiroshimei de un bombardier B-29 Superfortress, transformând oraşul aflat în vestul Japoniei într-un infern nuclear. „Little Boy” a fost prima bombă atomică utilizată într-un conflict armat, provocând aproximativ 140.000 de decese.

La trei zile după acest bombardament, pe data de 9 august 1945, cea de-a doua bombă atomică, denumită „Fat Man”, a fost detonată deasupra oraşului Nagasaki, unde a dus la moartea a 70.000 de persoane.

Iată imaginea descoperită de cercetătorii japonezi:

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase