Home » D:News » A fost dezvăluit gadgetul minuscul care va transforma viaţa şoferilor (VIDEO)

A fost dezvăluit gadgetul minuscul care va transforma viaţa şoferilor (VIDEO)

Publicat: 14.03.2013
O nouă companie din Statele Unite ale Americii, Automatic, promite să schimbe viaţa şoferilor. Primele persoane care au avut acces la această tehnologie s-au declarat impresionate, iar Jon Fortt, vedeta televiziunii americane CNBC, a declarat că este „cea mai mare idee de la iPhone încoace”.

În ce constă inovaţia Automatic? Într-un dispozitiv în valoare de 70 de dolari care este introdus în port-ul de date al automobilul personal şi care ulterior furnizează date despre modul în care conduceţi către o aplicaţie de pe telefonul mobil.

Aplicaţia monitorizează stilul de condus şi vă sugerează îmbunătăţiri care vă pot permite să obţineţi o performanţă mai bună a maşinii şi să consumaţi mult mai puţină benzină. Reprezentanţii Automatic susţin că aplicaţia „vă va permite să consumaţi cu până la o treime mai puţin combustibil, şi asta cu doar câteva ajustări ale modului în care conduceţi”.

Când acceleraţi brusc, de exemplu, Automatic va lansa un semnal acustic subtil care vă va atenţiona că există metode mai bune de a conduce.

De asemenea, în cazul în care aveţi probleme la motor, Automatic le va detecta şi vi le va raporta. De asemenea, în cazul în care sunteţi implicaţi într-un accident, dispozitivul va alerta imediat autorităţile, transmiţând poziţia în care vă aflaţi.

Dispozitivul funcţionează cu telefoane iPhone şi Android şi este conceput doar pentru automobilele ce folosesc benzină (printre acestea se numără şi Sandero sau Stepway).

Iată demonstraţia video a acestei tehnologii inovatoare:

Surse: AutomaticBusiness Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase