Home » D:News » A fost descoperită cea mai simplă metodă prin care putem să slăbim şi să mâncăm mai puţin

A fost descoperită cea mai simplă metodă prin care putem să slăbim şi să mâncăm mai puţin

A fost descoperită cea mai simplă metodă prin care putem să slăbim şi să mâncăm mai puţin
Publicat: 01.04.2013
V-aţi imaginat în ultimele zile o delicioasă prăjitură de ciocolată? Dacă da, cercetătorii vă recomandă să menţineţi această imagine în minte pentru mai mult timp.

Gândurile despre mâncare avute înainte să ne aşezăm la masă ne-ar putea ajuta să slăbim, sugerează cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când ne gândim la mesele precedente, mai ales la alimentele delicioase şi saţioase, mâncăm mai puţin în prezent, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

De asemenea, cercetătorii subliniază că un element cheie în alimentaţia sănătoasă este concentrarea. Specialiştii au descoperit că una dintre cauzele îngrăşării este mâncatul neatent. Lipsa de atenţie face ca oamenii să nu conştientizeze cât au mâncat, motiv pentru care mănâncă mai mult decât dacă ar fi atenţi doar la farfuria cu mâncare.

Analizând mai multe studii, cercetătorii au descoperit mai multe tehnici care permit reducerea cantităţii de mâncare consumate, printre care notarea într-un carneţel a meselor consumate sau păstrarea unor memento-uri vizuale ale meselor precedente, cum ar fi un ambalaj.

Rezultatele studiului au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.

„Cercetarea noastră ar putea duce la conceperea unor noi strategii care să permită înlocuirea dietelor care implică reducerea caloriilor”, afirmă doctorul Eric Robinson, de la Universitatea Liverpool.

Cercetătorii au realizat o aplicaţie de smartphone pe care o testează în prezent pe oameni supraponderali pentru a vedea dacă conştientizarea consumului duce la scăderea în greutate.

„Ştim că teoria noastră funcţionează, pentru că am analizat studiile. Rezultatele au fost atât de surprinzătoare încât am vrut să testăm teoria şi în situaţii reale. Din acest motiv am conceput această aplicaţie pentru oameni obezi şi supraponderali. Aplicaţia le va reaminti utilizatorilor ce au mâncat de-a lungul zilei. Testele sunt în desfăşurare în acest moment, aşa că aşteptăm să vedem ce o să se întâmple”, a explicat doctorul Robinson.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase