Home » D:News » O singură noapte de somn insuficient schimbă modul în care bărbaţii percep femeile

O singură noapte de somn insuficient schimbă modul în care bărbaţii percep femeile

O singură noapte de somn insuficient schimbă modul în care bărbaţii percep femeile
Publicat: 03.06.2013
Un nou studiu sugerează că o singură noapte de somn insuficient îi face pe bărbaţi să perceapă femeile ca fiind mai interesate de sex.

Rezultatele cercetării arată că atunci când dorm suficient, atât bărbaţii cât şi femeile tind să clasifice interesul faţă de sex al femeilor drept mult mai mic decât cel al bărbaţilor. Oamenii de ştiinţă au descoperit. însă, că bărbaţii care aveau parte de o noapte cu somn insuficient tindeau să considere că femeile sunt mult mai interesate de a face sex.

Conform cercetătorilor, este cunoscut faptul că somnul insuficient afectează lobul frontal, ceea ce are un efect negativ asupra mai multor variabile relevante în luarea deciziilor, cum ar fi sensibilitatea la risc, gândirea morală şi inhibiţia. 

„Rezultatele obţinute în cadrul acestei cercetări sunt similare celor obţinute în cadrul studiilor ce analizează efectul alcoolului, care inhibă la rândul său lobul frontal”, a explicat Jennifer Peszka, profesor de psihologie la Hendrix College şi totodată coautor al acestui studiu.

„Somnul insuficient ar putea avea efecte neaşteptate asupra experienţelor referitoare la împerechere, stimulând oamenii să ia decizii sexuale pe care nu le-ar lua în cazul în care ar fi dormit suficient. Aceste decizii proaste pot duce la probleme precum hărţuirea sexuală, sarcinile neprevăzute, răspândirea bolilor cu transmitere sexuală şi conflicte în relaţii. Toţi aceşti factori au consecinţe importante din punct de vedere medical, educaţional şi economic atât pentru indivizi, cât şi pentru societate”, a comentat Peszka.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul Sleep, urmând să fie prezentată pe 4 iunie cu ocazia celei de-a 27-a întrunire anuală a Associated Professional Sleep Societies.

Sursa: American Academy of Sleep Medicine

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase