Home » D:News » Record de inteligenţă: un copil de 2 ani, cu scor IQ de 141, a fost acceptat în MENSA (VIDEO)

Record de inteligenţă: un copil de 2 ani, cu scor IQ de 141, a fost acceptat în MENSA (VIDEO)

Record de inteligenţă: un copil de 2 ani, cu scor IQ de 141, a fost acceptat în MENSA (VIDEO)
Publicat: 28.06.2013
Un copil în vârstă de doi ani din Marea Britanie a fost acceptat în Mensa, societatea oamenilor cu cele mai scoruri IQ, devenind cea de-a doua persoană ca limită inferioară de vârstă din istoria Mensa şi totodată cel mai tânăr membru de sex masculin din istoria organizaţiei.

Copilul poate deja să scrie peste 100 de cuvinte, poate efectua adunări şi scăderi şi ştie să numere până la 1.000 în engleză, până la 20 în spaniolă şi japoneză şi până la 10 în franceză.

Adam Kirby devine astfel cel de-al 19-lea copil din Marea Britanie care este acceptat în Mensa înainte să ajungă la şcoală. Scorul de 141 obţinut în testele IQ arată că tânărul este cu mult peste media de inteligenţă din Marea Britanie (desemnată cu un scor de 100), fiind doar cu 4 puncte mai puţin decât scorul necesar pentru clasificarea ca „geniu”.

CEO-ul filialei Mensa din Marea Britanie, John Stevenage, afirmă că „membrii Mensa premesc cu bucurie noii veniţi, căci intenţionăm să stimulăm oamenii într-un mediu intelectual şi social”. Stevenage a adăugat că „intenţionăm să ajutăm copiii supradotaţi şi dorim să le încurajăm dezvoltarea. Ne aşteptăm ca Adam să aibă un viitor foarte frumos în faţă”.

Tot în cursul acestei luni, o tânără în vârstă de 13 ani din Londra, Neha Ramu, a fost acceptată de Mensa după ce a obţinut un scor de 162 în testele IQ. Unii specialişti cred că IQ-ul adolescentei este mai mare decât cele ale lui Albert Einstein şi Stephen Hawking, însă aceasta este doar o speculaţie, pentru că Einstein a refuzat să efectueze testul, iar Hawking nu a dezvăluit niciodată scorul obţinut.

Cel mai tânăr membru al Mensa din Marea Britanie, Elise Tan-Roberts, a fost acceptată la vârsta de 2 ani şi 4 luni, cu o lună mai devreme decât Adam. Părinţii lui Adam, Dean şi Kerry-Ann, au fost uluiţi atunci când la vârsta de un an Adam s-a învăţat singur să folosească oliţa.

„Abilităţile lui Adam sunt extraordinare, iar noi am depus eforturi să-i dezvoltăm inteligenţa încă de când avea 10 săptămâni. Nici eu, nici soţia mea nu suntem membri Mensa. Amândoi suntem isteţi, dar Adam este cu mult mai avansat la vârsta lui decât eram noi”, a explicat tatăl lui Adam.

„Cred că principalul motiv al dezvoltării sale accelerate este faptul că am descoperit metode eficiente prin care să facem învăţatul o activitate plăcută. Adam poate progresa în ritmul lui, oricând alege să facă asta şi în domeniile pe care el le alege”, a concluzionat Dean.

Iată câteva clipuri video ce îl înfăţişează pe Adam:

Surse: Medical Daily, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase