Home » D:News » Urmăreşte, într-un singur clip video, toate cele şase momente în care omul a ajuns pe Lună

Urmăreşte, într-un singur clip video, toate cele şase momente în care omul a ajuns pe Lună

Urmăreşte, într-un singur clip video, toate cele şase momente în care omul a ajuns pe Lună
Publicat: 24.10.2013
De-a lungul istoriei, cinci misiuni NASA au aselenizat cu succes din 1969 până în 1972 şi doar una singură a eşuat.

Această perioadă a fost cu adevărat una monumentală pentru NASA, iar acum, mulţumită utilizatorului Youtube lunarmodule5, putem vedea toate aselenizările într-un singur video. 

Pe cât de fascinante sunt imaginile care surprind apropierea de lună, pe atât de captivante sunt radiocomunicaţiile pe care le puteţi auzi pe toată durata clipului video. 

Într-un articol publicat anterior veţi găsi toate informaţiile referitoare la aselenizare, date legate atât de istoria, dar şi de posibilul viitor al omului pe Lună.

În istoria omenirii, doar 24 de oameni au călătorit spre Lună, cu toţii fiind astronauţi în cadrul programului Apollo. Doisprezece dintre aceştia au şi ajuns pe suprafaţa singurului satelit natural al Pământului, Eugene Cernan şi Harrison Schmitt fiind ultimele persoane care au intrat în acest club select.

În ciuda proiectelor fantastice şi a progresului tehnologic înregistrat în ultimele patru decenii, oamenii nu au mai ajuns pe Lună din 1972, iar ultima aselenizare controlată a unei nave spaţiale a avut loc în august 1976.

Sursa: Gizmodo
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase