Home » D:News » Ce se întâmplă dacă scrii pe Facebook că eşti căsătorit. Puţini utilizatori ştiau că este posibil aşa ceva (VIDEO)

Ce se întâmplă dacă scrii pe Facebook că eşti căsătorit. Puţini utilizatori ştiau că este posibil aşa ceva (VIDEO)

Ce se întâmplă dacă scrii pe Facebook că eşti căsătorit. Puţini utilizatori ştiau că este posibil aşa ceva (VIDEO)
Publicat: 06.02.2014
Watson este un supercomputer creat de IBM, care înţelege foarte bine limbajul uman. Este suficient să vadă ce ai scris pe reţelele sociale, că îţi va intui personalitatea şi va prezice evenimentele importante din viitorul tău.

Genialul Watson scanează diferite reţele sociale sau mesaje scrise de oameni într-o bază de date a unei companii, pentru a afla informaţii despre aceştia.

De ce face asta? Datele astfel obţinute sunt foarte utile pentru marketing. Firmele vor să afle care este viaţa oamenilor, ce evenimente au sau vor avea loc în viitorul lor, că să le poată vinde diferite produse, scrie Business Insider.

„Calculatorul poate să prevadă momente importante din viitorul tău. Dacă vei scrie pe Facebook că te-ai căsătorit, peste un an de zile o companie va încerca să-ţi vândă produse şi servicii pentru copii”, explică John Brownlee, de la Fast Co. Design.

Watson poate face un adevărat profil al personalităţii unui utilizator, în care va trece toate nevoile, valorile şi dorinţele acestuia. De asemenea, va afla dacă o persoană preferă sau detestă o anumită firmă sau produs, în funcţie de ce scrie pe reţelele sociale.

Eben Haber de la IBM Research dezvăluie cum funcţionează Watson în următorul clip:

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase