Home » D:News » Filmare inedită: cum arată în interior un cuib cu viespi? (VIDEO)

Filmare inedită: cum arată în interior un cuib cu viespi? (VIDEO)

Filmare inedită: cum arată în interior un cuib cu viespi? (VIDEO)
Publicat: 16.09.2014
Totul s-a datorat unei întâmplări norocoase: o colonie de viespi şi-a construit un cuib de mari dimensiuni pe geamul unei ferestre, în casa utilizatorului YouTube Vang Tsal. Acesta a profitat de ocazie pentru a filma cuibul, realizând o inedită „vedere în secţiune” a acestuia.

În cadrul unor documentare despre natură, mini-camere de filmat exploraseră primele încăperi ale unor cuiburi de viespi, iar secţionarea unui cuiburi părăsite arătase structura complexă a acestor construcţii, care erau însă goale.

Cuibul filmat de Vang Tsal este însă ocupat şi plin de viaţă, iar filmarea surprinde ambele aspecte: structura cuibului în secţiune, dar şi activitatea frenetică din interior.

Imaginile dezvăluie secretele arhitecturale ale cuibului, împărţit în secţiuni formate din celule hexagonale, în care sunt adăpostite proviziile şi larvele

Construcţia cuibului este încă în desfăşurare, aşa că Vang Tsal poate asista în direct la acest proces şi speră să documenteze mai amplu viaţa coloniei şi progresele construcţiei.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase