Home » D:News » Un român a câştigat premiul Romania National Award în cadrul Sony World Photography Awards 2015 cu această fotografie

Un român a câştigat premiul Romania National Award în cadrul Sony World Photography Awards 2015 cu această fotografie

Publicat: 17.03.2015
Fotograful român Auraş Mihaiu, din Nehoiu, Buzău, a câştigat premiul Romania National Award, în cadrul ediţiei din acest an a concursului Sony World Photography Awards 2015.

Fotografia „Alesul oilor” realizată de Mihaiu a fost desemnată cea mai bună imagine înscrisă de un fotograf român la cea mai mare competiţie foto din lume, Sony World Photography Awards 2015, şi a fost aleasă dintre toate fotografiile înscrise la oricare dintre cele 10 categorii Open ale concursului.

Auraş Mihaiu a câştigat o cameră Sony a7,  iar fotografia realizată de el va fi expusă la vernisajul Sony World Photography Awards 2015 ce va avea loc la Somerset House, Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

„Alesul oilor”

Descrierea imaginii: „Moment surprins la stână când proprietarii îşi caută animalele pentru a le pregăti de iernat. După coborârea de la munte, stăpanul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele şi definitivează înţelegerea”.

„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viaţă şi job. Este un sentiment foarte frumos să ştii că talentul tău şi munca în fotografie sunt recunoscute. Am câştigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internaţional”, a declarat Auraş Mihaiu.

În fotografia sa, Auraş Mihaiu a surprins un moment la stână când proprietarii îşi caută animalele pentru a le pregăti de iernat. După coborârea de la munte, stăpânul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele şi definitivează înţelegerea.
Finaliştii Romania National Award sunt Ionuţ Hrenciuc (locul al doilea) şi Luiza Elena Boldeanu şi Tina Genovia Obreja (ambele pe locul al treilea).

În cadrul Sony World Photography Awards au fost decernate 54 de premii naţionale. Programul National Awards îşi propune să premieze cea mai reuşită fotografie înscrisă în concurs individual pentru fiecare ţară în care se organizează Sony World Photography Awards, din Argentina până în Australia. Participarea este deschisă tuturor fotografiilor, indiferent de nivelul de experienţă. Pentru a vedea fotografiile câştigătoare, vizitaţi www.worldphoto.org.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase