Home » D:News » Cel mai bătrân refugiat. Cum a ajuns un bărbat de 110 ani din Afganistan în Germania

Cel mai bătrân refugiat. Cum a ajuns un bărbat de 110 ani din Afganistan în Germania

Cel mai bătrân refugiat. Cum a ajuns un bărbat de 110 ani din Afganistan în Germania
Publicat: 30.09.2015
Un bărbat în vârstă de 110 ani a călătorit împreună cu familia sa timp de o lună, din Afganistan până în Bavaria. Informaţia furnizată de radioul Bayerische Rundfunk a fost confirmată miercuri de poliţia germană: o familie formată din reprezentaţii a patru generaţii a fost înregistrată la Passsau, scrie The Guardian. Potrivit sursei citate, acesta este cel mai bătrân refugiat ajuns în Europa.

Bătrânul, orb şi surd, a traversat miile de kilometri care despart ţara sa de Germania, alături de fiica lui în vârstă de 60 de ani şi de alţi nouă membri ai familiei. Bărbaţii care i-au însoţit l-au purtat pe braţe o parte a drumului, care, în total, a fost parcurs în aproape o lună. Familia a părăsit provincia afgană Baghlan după asasinarea de către talibani a trei dintre fiii bătrânului.

Numărul refugiaţilor care sosesc în Germania este încă mare, iar restabilirea controalelor la frontiere nu a reuşit mai mult decât să ţină sub control afluxul de imigranţi. Ministrul de Interne, Thomas de Maizière, a vorbit recent chiar despre un “record pentru luna septembrie”.

Citeşte aici continuarea!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase