Home » D:News » Semnul care arată riscul de cancer la prostată

Semnul care arată riscul de cancer la prostată

Semnul care arată riscul de cancer la prostată
Publicat: 03.06.2016
Bărbaţii cu o talie mai mare prezintă un risc de dezvoltare a cancerului de prostată, sugerează un studiu. Cercetarea a fost făcută pe un număr de 140.000 de bărbaţi din opt ţări europene, potrivit BBC.

Cancerul de prostată este cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor. O creştere cu 10 centimetri a circumferinţei taliei se traduce printr-o creştere cu 13% a riscului de dezvoltare a cancerului de prostată. Studiul, realizat de Universitatea Oxford, arată că pericolul apare atunci când circumferinţa depăşeşte 94 cm.

Rezultatele cercetării au fost făcute publice în cadrul Summitului european pe tema obezităţii, desfăşurat în Suedia, la Goteborg. În cadrul studiului s-a avut în vedere evidenţierea legăturii dintre dimensiunile corporale ale bărbaţilor trecuţi de 50 de ani şi riscul de apariţie a cancerului de prostată. Cercetarea a durat 14 ani. 

S-a demonstrat că în tot acest timp, au fost înregistrate 7.000 de cazuri de cancer de prostată, dintre care 934 s-au soldat cu moartea pacienţilor. 

Cifrele arată că această maladie s-a manifestat, în majoritatea cazurilor, la bărbaţii ale căror indice de masă corporală şi circumferinţă a taliei sunt mari. De asemenea, în cazul lor, şi riscul de mortalitate este mai ridicat. 

„Această cercetare se alătură celor care arată că greutatea şi dimensiunea taliei pot reprezenta un factor de risc în cazul bărbaţilor şi că ei ar trebui să aibă grijă la aceste două elemente pentru a preveni boli precum cancerul de prostată”, a explicat medicul Aurora Perez-Cornago de la Universitatea Oxford. 

Astfel, exeperţii lansează un avertisment referitor la importanţa menţinerii unei greutăţi normale, având în vedere influenţa pe care aceasta o are asupra întregului organism.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase