Home » D:News » Un scufundător a făcut o descoperire remarcabilă în Canada. Marina Regală a pornit imediat o investigaţie

Un scufundător a făcut o descoperire remarcabilă în Canada. Marina Regală a pornit imediat o investigaţie

Publicat: 08.11.2016
Marina Regală Canadiană a demarat investigaţii pentru a examina un obiect misterios descoperit de către un scufundător, obiect care ar putea fi, de fapt, o bmbă nucleară pierdută în primele zile ale Războiului Rece.

Sean Smyrichinsky a făcut această descoperire atunci când se afla în apropierea Insulei Banks, zonă apropiată cu locaţia în care un bombardier al Statelor Unite s-a prăbuşit în anul 1950, după ce bomba Mark IV a fost pierdută pe data de 14 noiembrie.

Smyrichinsky a afirmat: ”Am înotat puţin mai departe de barcă şi am găsit un obiect pe care nu l-am mai văzut niciodată până atunci.Prima mea reacţie a fost: O, Doamne, am descoperit un OZN!” În momentul în care acesta s-a documentat cu privire la provenienţa acestui obiect, a intrat în contact cu o imagine a bombei Mark IV şi a realizat că este foarte similară cu obiectul pe care l-a descoperit.

Fotografie a bombei Mark IV. Sursa: Wikimedia Commons

Într-o carte publicată în cursul acestui an, Dirk Septer a relatat povestea acestei bombe pierdute. ”Aproape de miezul nopţii, pe data de 13 februarie 1950, trei motoare ale bombardierului US Air Force B-36 Intercontinental au luat foc când se aflau deasupra coastei de nord-vest a Canadei. Echipa de la bordul său s-a paraşutat, iar avionul s-a prăbuşit undeva în Oceanul Pacific. Patru ani mai târziu, rămăşiţele acestuia au fost descoperite accidental într-o locaţie aflată la o distanţă mare faţă de cea în care s-a prăbuşit, la trei ore de zbor în direcţia opusă faţă de cea a avionului, pe coasta munţilor din Columbia. După ani în care nu a fost declarat nimic, SUA au admis, în final, că au pierdut una dintre bombele nucleare. ” În ceea ce priveşte membrii echipei, 5 dintre ei au murit, iar 12 au supravieţuit.

Sursa: Daily Mail

65 de ani de la primul atac nuclear

Poate fi salvat Pamantul de un impact iminent? Ce s-ar întâmpla dacă o bombă atomică ar lovi un asteroid (VIDEO)

”Operaţiunea Gunnerside”, misiunea care i-a împiedicat pe nazişti să fabrice prima bombă atomică – FOTO

Copacul de 390 de ani care a supravieţuit bombardamentului de la Hiroshima

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase