Home » Știință » Stephen Hawking atenţionează asupra celui mai grav PERICOL al umanităţii

Stephen Hawking atenţionează asupra celui mai grav PERICOL al umanităţii

Stephen Hawking atenţionează asupra celui mai grav PERICOL al umanităţii
Publicat: 26.10.2015
Stephen Hawking a vorbit deschis în utlimii ani despre pericolul catastrofal care paşte umanitatea în secolul XXI.

Savantul avertizează că trebuie să existe precauţie în încercările unora de a contacta sursele de viaţă străină.

Hawking avertizează că viaţa extraterestră poate fi neprietenoasă cu omenirea, încercând să distrugă rasa umană. El a mai declarat că oamenii de ştiinţă trebuie să fie mai prudenţi în crearea unei inteligenţe artificiale puternice. Renumitul fizician s-a alăturat companiilor precum Google, în persoana directorului executiv Demis Hassabis; Tesla, Elon Musk, şi cofondatorul Apple, Steve Wozniak pentru a semna o scrisoare de atenţionare în legătura cu cursa înarmărilor militare cu inteligenţă artificială.

Fizicianul Stephen Hawking a mai emis o avertizare către savanţii de la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva despre pericolul descoperirii bosonului Higgs numit şi “Particula lui Dumnezeu”, afirmând ca aceasta poate iniţia “o catastrofală dezintegrare a vacuumului” – o bulă cuantică ce se va extinde cu viteza luminii şi va şterge complet universul.

Recent, cercetătorul a lansat un avertisment în care afirmă că, pentru viitorul civilizaţiei umane, roboţii, extratereştrii, particulele cuantice pot fi mai puţin periculoase decât lăcomia capitalistă. Hawking argumentează că viitorul este privit prin prisma pericolului unei extravagante inegalităţi din cauza unui sistem economic global bazat pe maşinăria automată.

Tema principală a discuţiilor rămâne centrată în jurul ideii de automatizare a forţei de muncă şi cum asta afectează oamenii şi economia globală.

Un articol recent al ale fizicianului Stephen Hawking a stârnit numeroase controverse. Cele mai multe discuţii au acumulat în jurul lor următoarele opinii: eficacitatea sau lipsa acesteia în procesul electoral, venitul de bază universal, microeconomia, tehnosocialismul – cu algoritmul de descentralizare a maselor,  societatea post-deficitului condusă de inteligenţa artificială puternică.

Sursa: The Mind Unleashed

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase