Home » D:News » Cum poţi lua o boală cu transmitere sexuală fără să faci sex

Cum poţi lua o boală cu transmitere sexuală fără să faci sex

Publicat: 09.07.2017
Cum poţi lua o boală cu transmitere sexuală fără să faci sex

Dintre bolile care se transmit fără penetrare vaginală şi fără un act sexual „clasic” amintim Chlamydia, care deseori nu prezintă niciun fel de simptom, dar poate cauza complicaţii severe, mai ales în rândul gravidelor sau persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, potrivit CSID.

Ce boli cu transmitere sexuală poţi lua fără să faci sex

Prin sărut

Virusul herpes simplex este adesea transmis prin intermediul unui banal sărut. Chiar dacă acest virus rămâne în organism toată viaţa, simptomele deranjante apar doar atunci când persoana infectată are un sistem imunitar deficitar.

Cea mai bună cale de a te feri de acest virus este să eviţi să atingi herpesul altei persoane, mai ales dacă ai buzele crăpate sau alte leziuni pe piele ce pot înlesni pătrunderea virusului.

Prin sex oral

Multe persoane nu consideră sexul oral o partidă de… sex, deoarece nu include penetrarea vaginală, dar asta nu înseamnă că riscul de a face o boală cu transmitere sexuală nu există.

„Prin atingerea zonei intime cu gura te poţi îmbolnăvi de herpes, chlamydia, gonoree şi multe alte BTS-uri”, avertizează dr. Mark Weber, medic la Boston University.

Citeşte continuarea în  CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase