Home » D:News » La ce riscuri suplimentare te supui dacă reaprinzi o ţigară

La ce riscuri suplimentare te supui dacă reaprinzi o ţigară

La ce riscuri suplimentare te supui dacă reaprinzi o ţigară
Publicat: 10.08.2018
Eşti în staţia de autobuz. Te plictiseşti de la atâta aşteptat, aşa că-ţi aprinzi o ţigară. Fix atunci soseşte autobuzul în staţie. O stopezi, că-i păcat să arunci o ţigară aproape întreagă, nu? Mare greşeală.

În cazul ăsta, ar trebui să-ţi faci mai multe griji cu privire la sănătate decât la bani. Reaprinderea unei ţigări stopate creşte şansele apariţiei cancerului pulmonar şi a bronşitei cronice, scrie Gândul.

Descoperirea a fost făcută încă de acum câţiva ani, dar prea puţină lume s-a arătat interesată de subiect pentru ca acesta să fie aprofundat în continuare. Studiul publicat în British Medical Journal a analizat peste 5.000 de fumători şi a descoperit că 19% dintre ei îşi sting la un moment dat ţigara pentru a o reaprinde ulterior.

Cei care stopează ţigări au şanse cu 15% mai mari de a face bronşită cronică decât cei care le fumează „dintr-un singur foc”. Asta înseamnă inflamarea mucoasei bronşice pe termen lung, manifestată prin tuse şi exces de mucus la nivelul căilor respiratorii, conform Noizz.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase