Home » D:News » Ce tip de şoferi îşi pierd cel mai uşor atenţia atunci când conduc

Ce tip de şoferi îşi pierd cel mai uşor atenţia atunci când conduc

Publicat: 23.11.2017
Femeile sunt distrase mult mai rar atunci când conduc decât bărbaţii, sugerează experţii într-un nou studiu. Totodată, bărbaţii tineri sunt printre şoferii distraşi cel mai rapid atunci când se află în trafic, în timp ce femeile cu o vârstă mai înaintată sunt printre cele mai atente la volan.

Faptul că şoferii sunt distraşi de anumite lucruri provoacă aproximativ 12% dintre accidentele rutiere. Conform Independent, printre lucrurile care îi distrag pe şoferi se numără utilizarea telefonului mobil şi a radioului. 

Vârsta, sexul şi anumite tipuri de personalitate pot duce la distragerea atenţiei mult mai rapide, informează specialiştii din cadrul Institute of Transport Economics din Norvegia. În cadrul cercetării au fost analizaţi 1.100 de elevi de liceu şi 617 adulţi. ”Am descoperit că tinerii sunt printre persoanele cel mai uşor de distras,” a declarat cercetătorul Ole Johansson. ”Printre alte persoane predispuse pierderii atenţiei sunt cele care conduc des şi cele cu personalităţi neurotice sau extrovertite,” adaugă el. 

Studiile anterioare au dovedit că doar două secunde de pierdere a atenţiei la volan pot fi fatale. Peste un milion de oameni sunt ucişi  în cadrul accidentelor rutiere la nivel global, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase